Новините в София: Най-важното за деня 23 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 май 2021 г.

В Александровска болница объркаха ваксината на столичанка

Жена получи различна от желаната ваксина срещу COVID-19. Ваксината й е поставена в Александровска болница., съобщи bTV. Тя се е записала за имунизация и е посочила, че желае РНК ваксина.  Дават и подписва документа за информирано съгласие за РНК, поставят и обаче векторната на Астра Зенека, а на картончето също е записана РНК.  След като жената им прави забележка те се извиняват.

Добротворци: Живеещи в Княжево обновиха детска площадка с лични средства и труд (СНИМКИ)

Още едно красиво кътче за децата в София сътвориха живеещи в столичния квартал Княжево. С лични средства, усилия и труд те обновиха изцяло детската площадка на входа на Pain D'Or. "Виновниците" този път са Мария и Тихомир Ташеви и Катерина Михайлова. Детската площадка е една от малкото в квартала и единствената в района, подходящи да се използват активно от най-малките деца и бебетата. за възстановето и красиво място за игра съобщи Мария Ташева в социалната мрежа и отправи призив към съграждани и съкварталци да я опазят.

Лек автомобил блъсна 7-годишно дете на ул. Житница в столицата

Само за час пешеходка и дете пострадаха при катастрофи в София. Седемгодишно дете е блъснато от лек автомобил на ул. Житница 23 в столицата, научи Столица.bg. Детето е било с колело. На мястото веднага е пристигнала линейка и е откарано в "Пирогов". Малчуганът е добре, разминал се е само с охлузвания и рани, съобщиха от МВР.  "Правят се изследавния на детето, не е в тежко състояние", потвърдиха и от "Пирогов" пред Столица.bg.

Възрастни хора катастрофираха на бул. "Царица Йоанна" в Люлин (СНИМКИ)

Възрастна двойка катастрофира късно снощи на кръстовището на бул. Царица Йоанна и бул. Д-р Петър Дертлиев, пред МегаМол, в Люлин. Автомобилът им е бил сериозно ударен и се наложило да пристигне пожарната, за да извадят мъж и жена. На четвъртата минута екипът на огнеборците е бил ня мастото, тъй като по първоначална информация хората в едната кола били сериозно пострадали. Мъжът и жената са извадени и са били контактни. Сигналът е бил подаден около 22 часа, а на осмата минута на мястото е имало и две линейки.

В София над 300 000 са ваксинираните срещу COVID-19, в страната над 1,2 милиона

19 са заразените в София за последното денонощие, а в повечето области на страната броят им падна под 20, но места е под 10. Без нито един положителен случай са в Стара Загора, Враца, Видин и Велико Търново. В столицата са поставени 373 511 дози ваксини, 147 435 души са със завършен цикъл на имунизация срещу COVID-19.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right