Новините в София: Най-важното за деня 25 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 март 2021 г.

Жена катастрофира преди тунела на НДК, откарана е в болница (СНИМКИ)

Жена е пострадала при катастрофа преди тунела на НДК. Инцидентът е станал в посока НДК около 10.30 часа. За борени минути на мястото е пристигнала линейка и е откарала пострадалата в болница. Дамата е била зад волана и се блъснала в камионче. Според други пък е самокатастрофирала. Тя не е карала с висока скорост, но е загубила контрол над мощния автомобил. При сблъсъка колата се е завъртяла.

Няма да разхлабват COVID-мерките за магазините в София и страната

Големите нехранителни магазини няма да могат да отворят при определени условия, както съобщи днес икономическият министър Лъчезар Борисов. Няколко часа по-късно ситуацията придоби обрат. Разхлабването на мерките предизвика гневна реакция от страна на ресторантьорите, които обявиха, че това е дискриминация. Няколко часа по-късно по нареждане на премиера Бойко Борисов указанията на министъра на икономиката бяха отменени.

Писта "Стената" на Витоша отново ще заработи след 10-годишна пауза

Ски писта "Стената" на Витоша отново ще заработи след 10-годишна пауза.  Трасето ще бъде маркирано, а скиорите ще достигат до него през съоръженията на "Лале 1" и "Лале 2", съобщи Нова телевизия. Всички лифтове работят и са на разположение за туристите, спазват се всички противоепидемични мерки. От Спасителната служба призовават скиорите да карат само по маркирани трасета, тъй като наличието на огромно количество сняг създава и много опасни участъци.

Столичните Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ увеличиха капацитета си с нови легла

Общинските болници в София разкриха още легла в Ковид-отделенията. Директорите на Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ докладваха, че болниците са увеличили капацитета си според заповедта на министъра на здравеопазването. Към момента в лечебните заведения разполагат с необходимите медикаменти, защитни облекла и дезинфектанти, съобщиха от Московска 33.

Пациент благодари на д-р Халил и екипа на COVID-отделението във Втора градска в София

Пациент, преболедувал COVID-19 изпрати писмо до Столица.bg. В него той изразява своята благодарност към медиците, лекували го от коварната инфекция в общинската Втора градска болница в София.  Жената постъпва на втори ден след появата на сиптоми - с високо кръвно и температура. Приета е и веднага се парвят всички изследвания и  е назначено лечение. На втория ден след вливанията се чувствах добре и усещането ми беше, че съм напълно здрава и може да ме изпишат, разказа пациентката. Тя е възхитена от отношението, грижите, професонализма и човечността на всички в COVID отделението на общинската болница. Силно впечатление и прави отговорността на лекарите към всеки един пациент и бързата реакция при поява на нови симпоти. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 1 май 2024 г....

Времето на 1 май 2024 г.: В празничния ден времето ще е облачно, съобщават от НИМХ. Облачността ще бъде по-често значит...

Прочети още keyboard_arrow_right