Новините в София: Най-важното за деня 25 ноември 2022 г.

Сашко от Перник ще бъде изписан от „Пирогов“ до дни

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 ноември 2022 г.

С официална церемония откриват планетариум "Андромеда" в София

Пред Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София ще бъде открит първият в столицата планетариум. Официалната церемония ще бъде днес, 25 ноември.

Министър Шишков: До 2-3 месеца започва проектирането на детската болница в София

Здравният министър в момента подготвя задания за детската болница в София. То трябва да се направи изключително точно. До 2-3 месеца ще може да се започне реалното проектиране, а след това и дейностите по изграждането на болницата. Това съобщи пред btv служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Още една детска ясла в "Красно село" е почти готова (ВИДЕО)

Зам.-кметът по направление "Финанси и здравеопазване" Дончо Барбалов провери работата по новият корпус на Самостоятелна детска ясла №31 "Палавници" в район "Красно село" в София. В инспекцията днес участваха и д-р Моника Чеуз, директор на дирекция "Здравеопазване" към Столична община, и инж. Цветан Иванов.


Протест пред Съдебната палата в София с искане за справедливост за кучето Мечо

Граждани се събраха днес пред съдебната палата в София с искане за най-тежкото наказание за мъчителя на бездомното куче Мечо от столичния квартал Карпузица.

Маестро Живко Петров за София като музика: Тя е енергична, заредена, динамична… тя е вкъщи

Живко Петров е доказал, че владее до съвършенство изкуството да комуникира чрез мелодия. Виртуозният музикант и неговото трио JP3 ще представят в София най-новия си албум On the way („По пътя“). Той идва като естествено продължение на „Change the Way”. Няколко дена преди концерта, който ще се състои на 28 ноември - понеделник, от 20:00 ч. в Sofia Live Club, разговаряме с маестрото, за да ни сподели в аванс какво могат да очакват почитателите на красивата музика в столицата.

14 649 сигнала за домашно насилие са подадени в София само за три години

14 649 сигнала за домашно насилие са подадени само в София на телефонен номер 112 от януари 2020 г досега. Информацията съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по време на конференция на "Анимус" по повод Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените - 25 ноември.

Кои ще са почивните дни през 2023 г.

Има точно един месец и една седмица, докато изпратим тази календарна година и навярно много хора вече си мечтаят за почивните дни. Други сигурно отиват още по-далече и правят планове за отпуските през следващата година. Затова решихме да прелистим в аванс календара за 2023 г. и да видим кога са официалните почивни дни.

Сашко от Перник ще бъде изписан от „Пирогов“ до дни

12-годишният Александър от Перник, който беше намерен след 9-дневно издирване, ще бъде изписан от столичната болница „Пирогов“ до дни. С всеки изминал ден момчето се чувства все по-добре, а неотлъчно до него е баща му, съобщава bTV.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right