Новините в София: Най-важното за деня 26 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 декември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 декември 2020 г.

В две софийски болници стартира ваксинацията срещу COVID-19

В 10 часа утре, 27 декември, стартира ваксинацията в София. По едно и също време ще започне поставянето на ваксина в болница "Света Анна"-Окръжна болница и Военно медицинска академия, съобщиха от лечебните заведения.

Челен удар при Владая, има един пострадал (СНИМКИ)

Тежка катастрофа на леки автомобила е станала в района на Владая към 13.30 часа, научи Столица.bg. Има пострадал човек, на мястото ведната е пристигнала линейка и е откаран в болница. Леките коли са се ударили челно. На място бързо е пристигнал екип на КАТ. Шофьорите са били агресивни и са налитали на боя, но навреме са разтървани. Инцидентът е станал на път на АПИ, разказаха свидетели.

Добротворци: "Заедно за Сердика" зарадваха 30 семейства за Коледа (СНИМКИ)

30 семейства от район Сердика-Столична община, бяха приятно изненадани на 25 декември, на ден Коледа, с огромни пакети с храни, продукти и коледни подаръци за Рождество Христово, научи Столица.bg. Добротворците този път бяха от НПО "Задено за Сердика", които за пореден път организираха благотворителна инициатива. Повече от месец хората от "Заедно за Сердика" се организираха и подготвяха, за да зарадват семейства с деца и възрастни хора, живеещи в кварталите на Сердика.

Обирджията от "Младост" е бил с медицинска маска и с нож е заплашил служителката

Грабежлията, който снощи обра офис на фирма за кредити Сити Кеш в столичния квартал "Младост" е бил с медицинска маска. Той е заплашил служителката с нож, но въпреки това тя е успяла да натисне паник бутона. Разследването по случая продължава и се изясняват подробности от престъплението, което бе извършено снощи около 18 часа. Откраднати са 2000 лв.

С над 6 млн. лв. Столична община плаща отчуждени имоти по "Т. Каблешков" и в Кръстова вада

Над 6 млн. лв. Столична община ще плати на собствениците на частни имоти, които вече са отчуждени в район Триадица - бул. "Тодор Каблешков" и кв. "Кръстова вада" за изграждането на улици  и обекти публична общинска собственост. Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова са уведомени собствениците, че е пусната процедурата по отчуждаване. Отчуждаването на частните имоти от Столична община е за изграждането на обекти като "Изграждане на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от ул. "Лун Айер" до ул. "Емилиян Станев" - поетапно", район "Триадица". ПРоцедурата е според действащия регулационен план на м. "Кръстова вада4 и м. "Южен парк" - IV ч., утвърден с Решение № 45 на СОС.

9750 дози ваксина за COVID-19 пристигнаха в София

Рано тази сутрин в София пристигнаха 9750 дози от ваксината срещу COVID-19. Пратката с дозите се съхрянавг във специалния фризер на "Бул Био" в НЦЗПБ на бул. Янко Сакъзов. "Аз ще ваксинирам първи", заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред Центъра по заразни и паразитни болести, цитиран от Фокус. "Всичко с хладилната верига е спазено. Започваме логистиката за разпределяне на дозите ваксини на териториите на 6 региона в страната. От София потеглиха специализирани камиони към Пловдив и Бургас", заяви проф. Ангелов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 4 май 2024 г....

Времето на 4 май 2024 г. По-малко дъжд ще вали и времето ще е предимно облачно в София. Сутринта температурата е около ...

Прочети още keyboard_arrow_right