Новините в София: Най-важното за деня 26 февруари 2021 г.

Новините в София за деня 26 януари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 февруари 2021 г.

Кметът на Лозенец пред Столица.bg: Новите квартали на "Лозенец" изпитват огромна нужда от благоустрояване

Столица.bg продължава поредицата с интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на "Лозенец"-Столична община Константин Павлов разказва за предизвикателствата бързо да решава наследи проблеми в района, както и да удовлетвори сигналите на гражданите. Той има ясна визия за развитието на централния район на Столична община и вече е експериментирал с модерна технология за ремонта на ул. "Кожул планина". Болката му обаче и отчуждаване на частни имоти за улици и облагородяване на новите квартали в Лозенец и недобросъвестни инвеститори.

Екип на АПП спаси ранено еленче, озовало се на бул. "Цар Борис III"

Ранено еленче е спасено от екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Кроткото животно се е озовало близо до натоварения булевард „Цар Борис III“ . След залавянето му то е откарано за преглед и лечение до ветеринарната клиника на Столичния Зоопарк. Сигналът за животинката в беда е подаден на спешния телефон 112, разказа директорът на АПП Красимир Димитров.
Животното е прегледано и ще остане за лечение в клиниката на Зоопарка.

Кога ще са пролетните ваканции на учениците в София и страната?

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви кога ще са пролетните ваканции в София и страната.
Пролетните ваканции за учениците вероятно ще бъдат две: от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май, съобщи bTV. Според думите на министърa на образованието предложението, което все още не е окончателно одобрено, има предимства.
„Имаме две ваканции, една по-кратка и една по-дълга от 11 дни, което е повече от планираната пролетна ваканция. Обхващаме 5 и 7 май, които няма да бъдат пълноценни учебни дни в другия случай, ако останат разпокъсани дните между майските празници,“ сподели Вълчев.

Доц. Кунчев: Сертификатът за ваксиниране не е дискриминация

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни в „Денят започва“, че сертификатът за ваксиниране не е дискриминация.
Според думите му това дава възможност на хората да преминават по-бързо през гранични пунктове, защото са защитили себе си и останалите. „Това е положителна дискриминация, няма да е държавата тази, която ще слага бариери. И да не го направи България, други държави го направят - Гърция, Турция, Хърватия,“ сподели Кунчев.

От 1 март в София и страната: Отварят образователните центрове, пускат екскурзиите у нас

От 1 март тази година в София и страната отново отварят езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изискването е да се спазва дистанция между хората от 1,5 м., да се носят маски, да има проветряване на всеки час и дезинфекция. Това се казва в заповед от днес на здравния министър проф Костадин Ангелов.
Пак от 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания.

В "Изгрев": Махат кабели от стълбове, проверяват павилиони и шахти

За 14 дни трябва да бъдат премахнати кабелите от няколко стълба, ползвани като "времянки" от строители. Това се прави в изпълнение на заповед на кмета на "Изгрев" д-р Делян Георгиев. Направена е пълна проверка на павилионите и търговските обекти в целия район. Съставени са редица констативни протоколи, предписания и актове за административни нарушения. Обезопасени са 4 локации от капитала на електропреносната мрежа, усилено се подменят капаци на шахти на експлоатационните дружества.

Катастрофирала кола се разпада на ул. Димитър Шишманов

Тв водещата Карина Караньотова сподели във фейсбук групата „Безумията в София“, че катастрофирал автомобил седи повече от година на ул. Димитър Шишманов.
Този автомобил с отворени въздушни възглавници седи така повече от година и половина. Крайно време да се премахне. Седи под знак “паркирането забранено” и пречи на движението, обясни телевизионната водеща.
Живущи в квартала недоумяват как е възможно катастрофиралото МПС да се разпада повече от година.

Катастрофа между ТИР и "Рено" на бул. "Владимир Вазов"

Катастрофа между ТИР и лек автомобил "Рено" е станала по-рано днес в столицата. ПТП-то е било на бул. "Владимир Вазов" в посока "Герена", съобщават от "Монитор".
Заради силния удар колата е излетяла встрани и се е ударила в мантинелата. Предната част на машината е смачкана жестоко. Продължава изясняването на причините за инцидента.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right