Новините в София: Най-важното за деня 27 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 февруари 2021 г.

Снимка: Фейсбук, Atanas Pavloff

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 февруари 2021 г.

Кола блъсна жена на пешеходна пътека на бул. "История Славянобългарска" в столицата

Лек автомобил е блъснал жена на пешеходната пътека на бул. "История Славянобългарска" в София. Инцидентът е станал около 17 ч. шофьорът веднага е слязъл и е оказал първа помощ на пострадалата. Много бързо е пристигнала линейка, жената е била в съзнание със счупен крак, научи Столица.bg. Пострадалата е в болница. Шофьорът на колата е останал на местопроизшествието.

Две зенитни оръдия на Българската армия пристигнаха от Велико Търново в Казичене (СНИМКИ)

На 3 март в селото ще има освещаван, шествие с ученици от площада до църквата и вечерна заря Последните две зенитни оръдия от въоръжението на Българската армия през 50-те години пристигнаха в Казичене, район Панчарево. Те са поставени от двете страни на паметника, в чест на 28 загинали войници в Първата световна, Втората световна и Балканската война, в центъра на селото, каза пред Столица.bg кметът на Казичене Григор Григоров.

Моторист се блъсна в полицейска кола в Люлин 1 (ВИДЕО)

Моторист се блъсна и се помля в полицейски автомобил в Люлин 1 снощи. За инцидента съобщиха очевидци на екшъна в социалната мрежа. Той се опитвал да избяха на полицаи, които го гонели. Преди това същият моторист е карал бясно и е щял да бълсне дете в центъра на София. Не е спрял и е започнало преследавне от органите на реда. Опитвайки се да им избяга се забива в патрулката в Люлин. За това разказват и коментират очевидци във фейсбук.

Бъбрек и черен дроб на 29-годишен спасиха два живота на пациенти в столичните Александровска и Лозенец

Успешно е направена трансплантация на бъбрек на в александровска болница тази нощ, съобщиха от лебното заведение. Освен този спасен живот има още две. Единият е на пациент в болница "Лозенец" и на един в Унгария. Поклон към семейството на към донора, който е 29-годишен мъж от Горна Оряховица, изпаднал в мозъчна смърт и хеморагичен инсулт. Това е първата трансплантация в Александровска за 2021 г. 

Нови 499 заразени в София за денонощие, 15 927 ваксинирани за 24 часа

За последното денонощие в страната са направени общо 13 697 теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 1681 проби, показват данните, публикувани в Единния информационен портал. Процентът положителни проби е 12,3 на сто. Най-много са новозаразените в София - 499, а най-малко в Търговище – 4 души. В болница са настанени 4502 души, като 378 от тях са в интензивни отделения. Починалите за последното денонощие са 49 души.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right