Новините в София: Най-важното за деня 27 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 юни 2021 г.

Буден столичанин снима през нощта драскач на "Графа" (СНИМКИ)

Буден софияцен успя за снима драскач на вратата на жилищна кооперация на централната ул. "Граф Игнатиев" 37. В 3 часа през нощта Хрант Минасян е заснел вандалския акт, в който младеж с бял спрей "рисува". За бруталният драскач Минасян разказа в социалната мрежа и публикува снимките му. Случаят е от нощта на 19 юни т. г. Само преди седмица екипи на Столичен инспекторат за пореден път изчистиха колоните на "Графа" и продължиха със заличаването и чистенето на фасади на сгради, пейки и кошчета по централната улица. Известно е, че самозваните графитъри цапотят където им падне, за да бъдат забелязани. Проблемът е залавянето им и налагането на санкции.

Директорът на ЦГМ: Над 1300-1400 на месец са закупените с банкова карта билети за градския транспорт в София

Над 1300 - 1400 са закупените с банкова карта превозни документи - билети и карти, за градсикя транспорт в София. При покупката не се издава бележка, а тя се получава при регистрация в сайта на Центъра за градска мобилност. Това обяснява директорът на ЦГМ Димитър Дилчев в интервю пред агенция "Фокус". В края на март бе добавеня и услугата за купуване билети за еднократно пътуване в обществения транспорт в София. Електронизираната система заработи през февруари т. г. и продължава да се надгражда, добавяйки се нови услуги за улеснение на гражданите, ползващи градския транспорт.

Концесионер ще управлява минералната баня в Банкя, трябва да построи и 25-метров закрит басейн

Ремонтираната и изцяло възстановена минерална баня в Банкя ще бъде отдадена на концесия, научи Столица.bg. Кой ще управлява последното бижу на курортния град, ще реши конкурс за отдаване на концесия. Усилено работи създадената, със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, комисия по документацията да отдаване на обекта. Възстановяването на банята приключи през 2020 г., май, но епидемията от COVID-19 забави откриването и функционирането на емблематичната баня. В петък на поредното заседание на комисията се обсъждаха детайли по формата на отдаване за стопанисване и управление.

Събориха комина на спиртната фабрика в Княжево (СНИМКИ)

Емблематичният комин на старата спиртна фабрика в столичния квартал Княжево вече е история. В събота започна събарянето на съоръжението, което е наследство на княжевци. С него си отива и култовия надпис, оцелял десетилетия "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!".

В София 1276 души си поставиха ваксини в мобилните пунктове през уикенда

Общо 640 души се ваксинираха в изнесените пунктове на Столична община и Столичната РЗИ днес. Общо 405 са направените имунизации в паркове, а 235 в молове. За двата почивни дни ваксини - векторна или РНК, избраха да си поставят общо 1276 души. "Зелените коридори" за ваксини работиха от 9ч. до 16ч. в Южния парк, Северен парк, парк "Дружба", Борисова градина /в събота/ и в читалището в кв. „Христо Ботев“, район Слатина. От 13 ч до 18 ч. - трите пункта в моловете - "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 1 май 2024 г....

Времето на 1 май 2024 г.: В празничния ден времето ще е облачно, съобщават от НИМХ. Облачността ще бъде по-често значит...

Прочети още keyboard_arrow_right