Новините в София: Най-важното за деня 28 ноември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 ноември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 ноември 2020 г.

Вандали обърнаха тоалетна в Градската градина (СНИМКИ)

Вандали вилняха в Градската градина край Коледния базар. Вечер след вино с кебапчета на крак в парка са изкарали яда си на тоалетните. А минаващите граждани се възмущават от хулиганската проява и припомнят, че има камери и могат да бъдат открити извършителите. Химическа тоалетна е обърната и се търкаля на една от алеите, сигнализира пред Столица.bg жена, която живее наблизо.

Мобилна станция следи чистотата на въздуха в Костинброд

мобилна станция, монтирана в близост до  Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет следи чистотата на въздуха в община Костинброд, съобщиха от местната власт. Тази есен са поставени четири мобилни станции в България, една от които се намира на територията на община Костинброд. Заради многобройни сигнали и спекулации от жителите на община Костинброд, Общинска администрация, съвместно с мобилния оператор „А1 България“ ЕАД бе монтирана мобилна автоматична станция за измерване на въздуха.

Плъх се разхожда по бара на заведение за бързо хранене в София (ВИДЕО)

Голям плъх спокойно се разхожда в заведение от известна верига за сандвичи и бързо хранене в София. Мишокът е забелязан от бдителен посетител в заведение на Орлов мост. Той публикува видеото с изплашения гризач върху излъскания барплот, вероятно търсещ нещо за хапване. "Един от "ЛЮБИМЦИТЕ" на Орлов Мост - "...ay", те са много, но успях само този да заснема новият сандвич филе плъх.....", пише в социалната мрежа авторът на видеото.

Миньоните превзеха Обеля 1, от грозните бетонови пръстени няма и помен (СНИМКИ)

Игриви, усмихнати, сериозни и палави миньони превзеха столичния квартал Обеля-1 в район Връбница-Столична община. Идеята е на "магьосника" на Столичен инспекторат Иво Пенев, който стриктно изпълнява контрол по рекламата в София и прави чудеса от надраскани и грозни фасади в столицата. До преди дни, в крайният квартал на столицата, огромни бетонови пръстени се пълнеха с боклуци от живеещите. Безсмислените в днешно време съоръжения бяха отворени и сякаш предизвикваха хората да си изхвърлят отпадъците и да им сменят предназначението от инжерен елемент в кошче за боклук.

Нощна стрелба на "Плиска" в София, единият участник е заловен на 4-ти км

Нощна стрелба стресна живеещи около хотел Плиска. Неизвестни са стреляли по криминално проявен мъж пред казино в София, съобщи БНР.  По първоначална информация са произведени четири изстрела, но криминално проявеният не е улучен. Няма пострадали хора. Мишената е добре известен на полицията, защото имал множество криминални регистрации.

1865 са излекуваните от COVID-19 в страната, 754 са заразените в столицата

3327 са новозаразените с CОVID-19 за последното денонощие в страната от направените 9179 теста. Излекуваните са 1865. 754 са позитивните случаи с PCR тест в София. Към момента в столицата броят е 42 943. В София област са 84 заразени, а общо до момента са 3809. По области над 100 положителни случая има във Варна -266, Бургас - 175, Благоевград -126, Пловдив - 322, Русе - 126, Сливен - 121, Стара Загора - 248, Ямбол - 111, сочат данните на Единния информационен портал.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right