Новините в София: Най-важното за деня 28 юни, 2019 г.

Александър Невски - дъга

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 юни 2019 г.

Ремонтът на бул. Президент Линкълн е в срок (ВИДЕО и СНИМКИ)

Нова настилка, нови тротоари с бордюри и на подменено осветление ще се радват жителите на столичния квартал Овча купел. На проверка там бяха кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов. Движението по булеварда не е спряно, а се извършва в двете посоки само в платното към центъра.  То вече е асфалтирано, а в момента се работи в другото. Обновен е и тротоарът с подменена асфалтова настилка. Бордюрите са вдигнати по-високо, спазен е наклонът за отводнителната система. Ремонтът се наблюдава от строителния надзор от Софинвест. Още с пристигането на столичиния кмет представител на изпълнителя ГБС ИС веднага докладва за процеса на изпълнение на строителните дейности. До момента са се справили и с подземната инфраструкутра.

Черен дим се разнася на метростанция „Сердика“

Инцидент е станал на метростанция „Сердика“ в столицата. Сред гражданите има паника. На място са изпратени няколко пожарни коли. Пътници съобщават в социалните мрежи, че на станцията се носи черен дим. Хората са се разбягали панически.

Планови прекъсвания на тока в София за периода 1-5 юли

Планови спирания на тока за периода 1-5 юли ще има на територията на София. Прекъсването на електрическото захранване е с цел подобряване на мрежата и нови инвестиции, съобщават от ЧЕЗ. 

Част от таван се срути в подлеза до Спортната палата

Част от покривната конструкция в подлеза до Спортата палата в София се е срутила. Няма информация да има ранени хора, съобщи БГНЕС.

Главният архитект Здравко Здравков поема "Строителен контрол"

Главният архитект на София Здравко Здравков поема "Строителен контрол" и ще изпълнява задълженията и на подалия оставка архитект Влади Калинов. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Вероятно няма да има конкурс, а заместникът на Калинов ще бъде назначен от главния архитект. Напълно възможно е това да бъде външен човек, а не служител от НАГ, научи Столица.bg. Спирането на проверката срещу нерегламентираните конструкции на терасата на Пламен Георгиев-шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, е причината за оставката на архитект Влади Калинов, каза Фандъкова пред Нова телевизия. Тя подчерта,че не може и няма да остави у хората опит за съмнение, че нещо се прикрива. За Фандъкова Влади Калинов е компетентен професионалист, който държи на своето мнение. Но и той се съгласил с нея, че с терасата на шефа на КПКОНПИ има нарушения.

Дете на 12 години от София стана жертва на "ало"- измамници

"Ало"- бандитите взеха нова жертва. Този път това е дете на 12 години от София. То дало на апашите всички пари, които намерило в дома си- около 15 хиляди лева, съобщи "Трафик нюз". Ученикът получил позвъняване от мъж, който се представил като инспектор Асен Йорданов от полицията. Той обяснил на малкия, че разследва схема за телефонни измамници и има нужда от помощ. Детето казало, че е само у дома и дало номерата на майка си и татко си. 

Тийнейджъри хвърлили димки на местростанция „Сердика“

Тийнейджъри са предизвикали паниката на метростанция „Сердика“ преди минути. Те са хвърлили няколко димки на коловозите, където се движат влаковете, при което от там е започнал да излиза черен дим. Това е била причината за спешна евакуация на чакащите подземната железница, обясниха пред Столица.bg от Метрополитен.  На място веднага са изпратени екипи на пожарната и полицията, те са овладели ситуацията бързо. Димът, който се е образувал е бил поет от вентилацията, а хората са били изведени извън станцията, съобщиха от СДВР пред Столица.bg.

Частично затварят бул."България" за ремонти (СНИМКИ)

Частично ще бъде затворен един от най-натоварените булеварди в столицата бул."България"за ремонт. Рехабилитацията ще започне на 30 юни и ще продължи до 19 юли тази година. По верме на строителните дейности ще има временна организация на движението и промяна в маршрутите на градския транспорт, съобщават от Столична община.

Специализираната прокуратура с мащабна акция срещу измамите с ТЕЛК в София

Специализираната прокуратура съвместно с ДАНС и ГДБОП провеждат мащабна акция срещу измамите с телковирешения на три места на територията на столицата, съобщава Нова телевизия. През тази година вече се проведоха няколко акции за фалшифицирането на документи за инвалидност. Първата бе през февруари на територията на Варна.

Пада главата и на гл. архитект на Младост

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район Младост Стефанов. Причината е издадено разрешение за строеж при бл. 401 в Младост 4. Възмущението си столичният кмет изрази на профила си в социалната мрежа. По нейна заповед има сформирана работна група от общински съветници, от всички политически сили и главния архитект на София Здравко Здравков и и. д. кмета на Младост арх. Русев. Този състав от няколко месеца работи по проблемите с презастрояването в район Младост , като целта е да се запазят зелени пространства и градинки.

Стълб насред улицата застрашава движението в кв. Хаджи Димитър

Стълб на улично осветление се оказа в средата на уличното платно в столичния квартал Хаджи Димитър, район Подуяне. "От толкова дъжд по улиците започнаха да никнат стълбове", шегуват се в коментарите си в социалната мрежа. Снимката беше публикувана днес, но за съжаление едва ли някой от институциите ще се впечатли, за да се премести стълбът. А той е почти в средата и точно на завой. Електричедкото съоръжение се намира на улицата между блокове 139 и 140. Със сигурност създава опасност за движението на автомобили. Още по-страшно е вечер, когато трудно се забелязва. Лошото е, че хората са свикнали с него.

Още интересни събития от утрешния 29 юни може да намерите- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right