Новините в София: Най-важното за деня 28 юни, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 юни, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 юни 2020 г.

С COVID-19 са 3 деца и родител от 185 детска градина в Дружба

Три деца от столичната 185 детска градина "Звездичка" в Дружба са с положителни проби за СOVID-19. Има и заразена майка. Заведението в понеделник няма да приема деца, тъй като ще бъде дезинфекцирано. Директорката е уведомила всички родители.

Над 15 т отпадъци бяха събрани и извозени от квартал "Факултета" (СНИМКИ)

Над 15 тона отпадъци се изхвълиха за два дни - вчера и днес, от столичния квартал Факултета, район Красна поляна. Както вчера съобщи Столица.bg ученици, родители и учители подеха инициативата да почистят двора на 75 основно училище "Тодор Каблешков" в ромския квартал в София. За да се спазват мерките срещу разпространението на COVID-19 и да няма струпване на хора, почистването продължи два дни. Само вчера от "Факултета" са извозени 10 т боклуци.

Увеличени са двойно екипите, проверяващи за маски в градския транспорт в София

Засилен е контролът в градския транспорт в София и проверяващите екипи, които следят за задължителното носене на маски от пътниците  са удвоени. Това каза кметът на София йорданка Фандъкова в "Неделя 150" по БНР. "Длъжни сме да реагираме адекватно. Обяснимо София е с най-много заразени. Становището на специалистите е за заразяване от дифузен тип и не може да се локализира. Затова е нужно налагане на на по-строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас. Целта на всички мерки е системата на здраевопазването в нашия град да издържи, а също и лекари и персонала в болниците да се справят и опазят. Втората основна цел е да не се разпространява заразата и жоивотът в града да продължава нормално", коментира столичният кмет.

Арестуваните от ГДБОП взимали до 10 000 лв. от наркогрупи, за да неутрализират конкурентите им

Между 5000 и 10 000 лв. са искали и са получавали арестуваните висши служители на ГДБОП от наркогрупи, за да пазят. Задържаните били изключително безкрупулни и брутални в действията си, за искане на пари от наркоразпространители.  Това съобщиха днес говорителят на главния поркурор Сийка Милева на брифинг на Специализираната прокуратура. Групата на антимафиотите е действала най-малко от 3 години.

Моторист загина при катастрофа на Северната тангента

Моторист загина след катастрофа на Околовръстното - Северна скоростна тангента. Инцидентът е станал около 10.30 часа тази сутрин в София. Моторът се удря в движещ се автомобил, отхвърча и втори път се блъска в мантинелата. След двойния удар водачът е загинал, съобщи bTV. В изключително тежко състояние е и момичето, което се е возило на мотора. Към момента от МВР няма подробности за инцидента.

в София са около 1/4 от заразените с COVID-19 за денонощието

Около една четвърт от заразените с COVID-19 за денонощието са в София. В столицата те са 29 от 112 за последните 24 часа. 8 са в София област, сочат данните на Националната информационна система.  Направени са 1528 PCR теста, а общо за страната положителните резултати вече са 4625. Сред областите Пазарджик е със 17 положителни случая, Пловдив с 16.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right