Новините в София: Най-важното за деня 3 септември 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 септември 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 септември 2021 г.

Силвия Христова отлетя към САЩ, Анатоли Илиев се връща в СОС

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС Силвия Христова напусна Столичния общински съвет. С решение на Общинската избирателна комисия предсрочно се прекратяват пълномощията й на общински съветник, поради подаване на оставка, съобщава сайтът на ОИК. Христова, която отлетя за САЩ, където съпругът й е дипломат е председател на Постоянната комисия по архитектура и градоустройство към СОС и още с началото на епидемията водеше заседанията на комисията от САЩ и онлайн.

Безумие: Мъж кацна на кран на строеж, за да снима София от високо (ВИДЕО)

Безумна постъпка и огромно количество адреналин взривиха социалната мрежа, след като безрасъден мъж се изкачи на строителен кран в София, за да си направи снимки на града отвисоко. Той е забелязан от Павлово. Това е станало вчера, разказаха очевидци. Те са забелязали човекът кацнал върху крана от Павлово. Според авторите на видеото това е строителен обект някъде в Манастирски ливади.

София получи титлата „Световна столица на спорта“ за 2024 г.

София получи титлата „Световна столица на спорта“ за 2024 г. Отличието се присъжда благодарение на мащабната и активна дейност, която развихме като европейска столица на спорта през последните години. София получи подкрепата на български спортисти и увлече хиляди софиянци в занимания със спортни дейности.

51-годишен от Велико Търново спаси живота на трима в София

51-годишен мъж даде шанс за живот на трима души, чакащи подходящ орган за трансплантация в софийските болници "Лозенец" и "Александровска". Младият мъж е от Велико Търново. На 1 септември 2021 г. той изпада в мозъчна смърт. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите на своя близък и да спасят човешки животи, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

За 3 дни променят маршрута на трамваи 20 и 22, ремонтират участъка от ул. "Искър"

На 4, 5 и 6 септември т. г. ще се извършва ремонт на участък от релсовия път на трамваи 20 и 22, предупредиха от Столична община. Обновяването ще обхване релсовото трасе на ул. „Искър“ и ул. „Екзарх Йосиф“, по което се движат трамваи № 20 и № 22 и това променя организацията на движение. За времето на ремонта от 00.00 часа на 04.09.2021 год. до 24.00 часа на 06.09.2021 г.. трамваите от линия № 20 и 22 ще ще се движат по скъсен маршрут съответно от трамвайно депо „Искър“ до Младежки театър, двупосочно и от Автостанция „Изток“ до Младежки театър.

Пол Макнами: Sofia Open е трамплин за българските тенисисти и мотивация за младите (СНИМКИ)

Австралийската тенис легенда и бивш турнирен директор на Sofia Open Пол Макнами отличи ролята на турнира в София за прогреса на българските тенисисти. "Значимостта на Sofia Open е безспорна. Нека само погледнем конкретни факти след предишното издание на турнира през 2020 година досега. Като отчетем и цялостния опит и възможности за българските тенисисти, които те са получавали с организирането на турнира в София от 2016 година насам. Димитър Кузманов вдигна ранкинга си с повече от 60 места след участието си на Sofia Open 2020. Той победи играч от Топ 100, стигна до първия си финал на "Чалънджър" и игра квалификации за три турнира от "Големия шлем" - "Ролан Гарос", "Уимбълдън" и US Open.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 26 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 април. Избират строител за нови две с...

Прочети още keyboard_arrow_right