Новините в София: Най-важното за деня 30 август 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 30 август 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 30 август 2022 г.

Задържаха мъж, нападнал с прът деца в "Младост"

Възрастен мъж нападнал с метален прът група 10-годишни деца в столичния квартал "Младост". За случая разказаха родителите на пострадалите деца пред Нова телевизия. Предполага се, че причината за агресията е бил шумът, който вдигали 10-годишните.

Кметът на София: Отоплението на софиянци е гарантирано, въпросът е какви ще са цените

"Тази зима ще бъде особено трудна заради високия ръст на цените на всички енергоизточници", заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че отоплението на софиянци е гарантирано, количества газ ще има, въпросът е какви ще са цените.

В Леден парк се превръща Княжеската градина през зимата в София

И София се нарежда сред 14 европейски града с ледени паркове. В Леден парк ще се превърне Княжеската градина и цялото пространство около спорния Паметник на Съветската армия. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция. Заедно с председателя на СОС Георги Георгиев и изпълнителният директор на София-европейска столица на спорта Анатоли Илиев обявиха новите инициативи и спортни събития в столицата.

Вандали разбиха отново чешма в Борисовата градина

Чешмата, ремонтирана със средства от дарения и доброволен труд, е била разбита и окрадена от неизвестни лица. За вандалския акт съобщи кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. Чешмата е била ремонтирана само преди два месеца, но е осъмнала отново с разбити и откраднати кранчета, а водата се излива безконтролно в коритото ѝ, разказа районният кмет.

Отпускат спасителен заем за столичната болница "Александровска"

Министерството на здравеопазването преминава към изпълнение на Постановление № 195 на Министерския съвет от 22 юли 2022 г., с което е одобрено отпускането на заем на УМБАЛ “Александровска” ЕАД, гр. София. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Обжалват отпадането на карти за една линия в градския транспорт на София

Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт ще обжалва решението на Столичния общински съвет от 21 юли, с което картите за една линия в градския транспорт отпадат, съобщава БНР.

Джип с мигранти се запали на АМ „Тракия“ в посока София (СНИМКИ)

Джип, превозвал около 10 нелегални мигранти, се е запалил на АМ „Тракия“. Инцидентът е станал днес следобед на 140 км в посока столицата, съобщават във Фейсбук групата „Катастрофи в София“. Колата е изтеглена веднага в аварийната лента и движението не е спряно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right