Новините в София: Най-важното за деня 31 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 май 2021 г.

Kметовете на „Лозенец“ и „Люлин“: Строителството на детски градини не трябва да се спира

Кметът на район „Люлин“ Милко Младенов и кметът на „Лозенец“ Константин Павлов обясниха в „Тази сутрин“, че строителството на нови сгради за детски градини не трябва да се спира. Кметовете подкрепиха компенсациите за родителите на деца, неуспели да се класират в София. Недостигът на места в столичните детски градини изведе на преден план и един феномен. В „Люлин“ има излишък на места, а в „Лозенец 2-3 деца се борят за едно място.

78 дни културна програма в Центъра на София

В София предстои второто издание на Sofia Summer Fest - летният фестивал на столицата, който отново ще се проведе в Южен парк II, зад музея „Земята и хората“. Тазгодишното издание ще бъде открито на 16 юли и ще продължи до 30 септември. „Основната ни цел тази година ще бъде да предложим нещо различно – за аудиторията и артистите. Това лято имаме 78 дни, в които ние ще работим всеки ден. Отново имаме театър, кино, музика, представления за деца, представяне на книги, вкусна храна и истинско фестивално изживяване, каквото липсваше в София. Градът ни го заслужава!“, разясни Борислав Чучков, един от създателите на Sofia Summer Fest.

Софийска районна поркуратура пуска срещу подписка пияния шофьор, служител на МВР

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност полицейски служител, който бе хванат да шофира след употреба на алкохол в София, съобщиха от прокуратурата. Той е пуснат от ареста с мярка за неотклонение "подписка". С постановление на разследващ орган при Софийска районна прокуратура привлече А. Т. е привлечен като обвиняем. Той полицейски служител в дирекция "Инспекторат" на МВР.

Владо Карамазов с благотворителна изложба в Педиатрията в София

Първата си благовротилена изложба прави утре талантливията и обичан роден актьор Владимир Карамазов в Педиатричната болница в София. Те е посветена на децата и целта е да се съберат средства за жизнено необходимата за лечебното заведение апаратура за анестезия на деца. До момента такава няма, както и в българия няма Детска болница. За изложбата си съобщи самият актьор в социалната мрежа, а днес директорът на Педиатрията д-р Благомир Здравков пред bTV призова да се съберат средства за техниката.

Столични полицаи арестуваха 43-годишен мъж за стрелбата в "Сухата река"

Полицаи на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) установиха и арестуваха 43-годишен мъж за стрелба в жилищна сграда в софийския квартал "Сухата река", район Подуяне, съобщиха от МВР. По-рано днес, около 10 часа, в полицията е получен сигнал за произведен изстрел в жилищен блок в столичния ж.к. „Суха река“. Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията.

ГДБОП с нов директор

Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) има нов директор. Главен комисар Калин Стоянов е временно преназначен на длъжността директор на антимафиотите със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщиха от пресслужбата на МВР. Главен комисар Калин Стоянов бе представен пред състава от заместник-министър Енчо Мирчев и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

В столичната болница "Лозенец" трансплантираха бъбрек на мъж и жена

Две бъбречни трансплантации направиха лекарите в столичната болница „Лозенец“. Животът е спасен на 29-годишна жена и 33-годишен мъж. Донор е 54-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт след инсулт, съобщи bTV. Трансплантациите са извършени на 28 май т. г. Заслуга за организацията и донорската ситуация е на екипната работа на лекарите от МБАЛ „Уни Хоспитал" в Панагюрище с координатор по донорство д-р Дончо Ташков.

Антипаркинг колчетата се спират автомобили да спират по тротоарите в Люлин (СНИМКИ)

Антипаркинг колчетата се оказват лесно преодолими за шофьори и те продължават да паркират лъскавите си возила по тротоарите. Тази тенденция се забелязва в столичния район Люлин. И днес, за пореден ден, притежател на джип се качи и паркира на тротоара, въпреки поставените колчета. Снимката бе публикувана в социалната мрежа от живеещи в Люлин, възмутени от наглостта. Джипът е паркиран срещу известно заведение за бързо хранене, чиято локация е между два от най-оживените булеварди в Люлин - "Царица Йоанна" и "Джавахарлал Неру".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 1 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 май. Отмениха решението за създаване н...

Прочети още keyboard_arrow_right