Новините в София: Най-важното за деня 31 март 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 март 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцнетите от София на 31 март 2022 г.


Белодробната болница в София възстановява напълно дейността си

За първи път от началото на пандемията от COVID-19 МБАЛББ „Св. София“ EАД ще възстанови почти напълно своята дейност, информират от лечебното заведение. От всички 7 клиники, които се намират на територията ѝ, единствено тази за лечение на туберкулоза все още не е заработила, но предстои и това да се случи.

Йорданка Фандъкова: 594 млн. лв. е инвестиционната програма на София за 2022

Изказване на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с приемане на бюджета на Столичната община Приемаме този бюджет на София в необичайно време. Първо, много по-късно, заради закъснелия бюджет на държавата, което затрудни някои по-големи плащания за метрото и транспорта, но се справихме. Второ, в ситуация на война в Украйна с растящи и непрогнозируеми цени на суровини и енергоизточници. И трето, в ситуация на увеличаваща се инфлация и увеличаващи се цени на основни стоки.


С 33 гласа "за" СОС прие Бюджет 2022 на София

С 33 гласа "за" и 25 "против" от общо 58 гласували общинските съветници в СОС приеха Бюджет 2022 на Столична община. След 3 часа и половина обсъждане, предложения и критики на извънредната сесия, София има одобрен бюджет от 2 101 156 млрд. лв.

Деца от район Надежда помагат на българските училища в Украйна

Ученици, учители и родители от 101 СУ „Бачо Киро“ в столичния район „Надежда“ се включиха в кампанията „Деца помагат на деца“, съобщават от местната администрация. Инициативата е на Министерството на образованието и науката и на БЧК. Целта е да се помогне на неделните български училища, намиращи се на територията на Украйна. 

Над 100 деца ще мерят сили в турнир по класическа борба в район Изгрев

За трета поредна година столичният район „Изгрев“ ще бъде домакин на турнир по класическа борба за деца, съобщават от местната администрация. Спортната проява ще се проведе тази неделя – 3 април, от 10:00 часа в зала „Диана“. Достъпът за гражданите е свободен.

Силният вятър събори дървета върху коли в столицата (Снимки)

Бурният вятър в столицата изпочупи клони и събори цели дървета върху няколко автомобила днес. От снимки, споделени във Фейсбук групата „Катастрофи в София“, се вижда как паднало дърво е затиснало мултиван „Фолксваген“ близо до ОЦ "Земляне" в район „Красна поляна“. Очевидци твърдят, че за щастие при инцидента няма пострадали.

От Градината на доброто започва пролетното почистване в София

Символичният старт на пролетното почистване и облагородяване в София ще бъде даден утре – 1 април, в 11:00 ч, съобщават от Столична община. Събитието ще се състои в Градината на доброто – междублоковото пространство на блокове 15, 16 и 18 в Зона Б-5.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right