Новините в София: Най-важното за деня 4 декември, 2019 г.

София нощем

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 декември 2019 г.

Локомотив (София) играе 6 домакински мача без публика

Локомотив София ще играе шест домакински мача без публика. Това реши Дисциплинарната комисия на БФС. "Железничарите" си изпросиха наказанието след бруталните сцени в края на мач от 17-ия кръг на Втора лига срещу Хебър (3:3) в столичния квартал "Надежда".

Откраднаха табелките от "Елхите на таланта" до НДК

Нагла кражба на коледна украса има в София дни преди празниците. Отмъкнати са табелките с послания на дарителите на "Елхите на таланта” до НДК, както и част от играчките от дръвчетата, съобщават от Нова телевизия.

Ментета за над 4 млн. лв. конфискуваха митничари в София (СНИМКИ)

Солидно количество ментета на маратонки и портмонето то известни марки конфискуваха митничари в Софи. Проверката е направена от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  и Митническо бюро София Запад, в структурата на Териториална дирекция Югозападна. Пазарната стойност на задържаната пратка е за над 4 млн. лева.

Кметът на Овча купел защити интересите на гражданите, не иска високо строителство в Овча купел 2

Ангел Стефанов даде становище против инвестиционните намерения и ИПЗ Новоизбраният кмет на Овча купел Ангел Стефанов се зае и усилено работи срещу презастрояването на района, за да осигури необходимите за живеещите обществени пространства и адекватна инфраструктура.

Офталмолози от софийски болници преглеждат и оперират безплатно възрастни от домове

Очни лекари от Александровска болница и други софийски лечебни заведения подеха благородна инициатива да помогнат на възрастните хора в домове. Абсолютно безплатно офталмолозите обикалят столичните домове за възрастни и ги преглеждат, съобщи Нова телевизия.

Арестуваха софиянци за кражбата на 1162 лв. от хотел в Банско

Двама мъже от София са арестувани за кражбата на 1162 лв. от хотелска стая в Банско. Престъплението е извършено тази нощ. В полицейското управление в града сигналът за кражбата е постъпил 45 минути след полунощ.

Спряха ремонта на ул. Слатинска река заради безопасността на гражданите (СНИМКИ)

Започнатият ремонт на ул. Слатинска река в район Слатина е спрян заради безопасността на гражданите. В момента движението е отворено, за да може да се преминава спокойно, съобщиха пред Столица.bg живеещи в района.

Фандъкова: До дни ще монтираме филтри за комините на 180 домакинства (СНИМКИ)

 До края на тази година се очаква да бъдат монтирани филтрите за комините на 180 домакинства в столицата. Това каза пред журналисти кметът на града Йорданка Фандъкова. Тя присъства на демонстриране на ефекта на един от новите филтри на комини в столичния квартал "Красна поляна" на бул. "Възкресение". На демонстрацията присъстваха и кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров и заместник- кметът по екология Йоана Христова. 

МВР, НАП, БАБХ и МОСВ спряха производството на фирма за млечни продукти

В складовете са открити храни без документи за произход, фирмата е изнасяла за ЕС и трети страни Хранителни продукти и суровини без документи за произход са установени в различни обекти на територията на страната, собственост на фирма за производство на млечни продукти.

Махат "Виетнамските общежития" юни догодина

Първите два-три блока от "Виетнамските общежития" в "Красна поляна" ще бъдат махнати през май- юни догодина. Вече има програма за събарянето на старите сгради, дори се строят и новите жилища. Това каза пред журналисти кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров. Днес той присъства на демонстриране ефекта от новите филтри за комини на домакинства, които се греят с дърва или въглища. На събитието присъстваха още кметът на града Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по екология Йоана Христова.

С видео СДВР предупреждава шофьорите в София (ВИДЕО)

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) пусна видео на официалната си страница в социалната мрежа. Целта да предупреди шофьорите да карат внимателно при зимни условия.

Добра новина: Инвитро бебетата на София вече са 13

Благодарение на донорската инвитро програма на Столична община още 4 бебета са се родили през тази есен. От всички новородени по тази програма момчетата са вече 9, а момичетата - 4. В очакване на благата вест са още няколко семейства от София, които са се нуждаели от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

След трансформацията на "Св. Неделя" трамваят запазва трасето (ВИДЕО)

Трамваят ще минава по старото си трасе отляво на църквата "Света Неделя" в посока Лъвов мост и след реконструкцията на площад "Света Неделя". Това показва кратката видеопрезентация на италианското архитектурно студио Фуксас, което спечели международния конкурс в края на миналата седмица и получи правото да проектира.

Спират водата в Подуяне и Манастирски ливади

Планирани ремонти на „Софийска вода“  в четвъртък, 5 декември, ще наложат временното спиране на водата в някои столични райони.

Пускат движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ при Метростанция „Театрална“

Възстановява се движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в зоната на Метростанция „Театрална“ от 00.00 часа на 5 декември, четвъртък, съобщават от Пресцентъра на Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right