Новините в София: Най-важното за деня 6 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 6 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 август 2021 г.

Пламнаха треви и храсти на метри от летище "София"

Сухи храсти и треви пламнаха в София. Сигналът, получен малко преди 14 ч. в МВР, е за инцидент на метри от летище "София". На място са изпратени три противопожарни автомобила, съобщават от Нова телевизия.
Няма пострадали и материални щети в близкия квартал „Христо Ботев”. По първоначална информация са изгорели отпадъци и автомобилни гуми, от което се е получил гъст черен дим. Силният вятър в района разнесе пушека и до близките квартали.

Внезапно почина Радосвет Радев- председателят на БСК

Внезапно днес е починал на 61 години Радосвет Радев - председателят на Българската стопанска камара. Тъжната новина съобщиха от организацията.
Радев поема управлението на БСК през 2018 г., след кончината на дългогодишния председател Божидар Данев.

"Златното момиче" Катрин Тасева слага край на кариерата си

"Златното момиче" Катрин Тасева слага край на състезателната си кариера. Това съобщи самата тя след квалификациите в индивидуалната надпревара на Олимпиадата в Токио. За жалост Тасева не успя да се класира за финала, тъй като зае 14-то място след четирите ротации в петък

Пристигащите вечерни полети на летище "София" ще се обслужват само на Терминал 2

От летище "София" разпространиха важна информация за късните пристигащи полети у нас.
От понеделник, 9 август, всички полети, които пристигат от 20:00-08:00 ч., ще се обслужват само на Терминал 2. Това ще направи по-бърза обработка на документите и преминаването на пътниците, съобщават от аерогарата.

Трус от 2,8 по Рихтер на 52 километра от София

Трус от 2.8 по Рихтер е регистриран тази сутрин в Кюстендилско. Това показват данни на Сеизмологичния център към НИГГГ - БАН.Земетресението е отбелязано в 07:56 ч. българско време. Епицентърът е на 7.2 км югозападно от гр. Бобов дол и на 52 км от София. Няма данни трусът да е усетен от жителите на близките населени места.

Като по филмите: Столичанка издирва своята сестра близначка след 85 години раздяла

История, достойна за касов хит не само у нас, но и в Холивуд, може да бъде разказана за двете сестри- Цонка и Павлинка Пенкови от столицата.
След 85-годишна раздяла Цонка търси своята сестра близначка. Разделени след раждането си, едното бебе остава в семейството, а другото е дадено за осиновяване. След цял живот опити да намери Павлинка, Цонка сега се надява някой да я разпознае.

119 заразени в София за денонощие, над 12 хиляди ваксинирани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 18 652 теста, oт които 5283 са PCR, а 13369 са с бърз антигенен тест. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 500 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за страната става 426 932, от които активни са 9 921. Това показват данните в Националната информационна система.

В ход е планово почистване на реките в "Нови Искър" (СНИМКИ)

Продължава плановото почистване на реките в район "Нови Искър". Към днешна дата се чисти коритото на река Подгумерска в урбанизираната част на селото, а след приключването на участъка ще се почиства река Дзуката и отводнителният канал в с. Чепинци. За това съобщиха от администрацията на района в социалната мрежа.
Речните участъци, които са включени в плановата програма на Столична община за почистване на коригирани и некоригирани речни корита, минаващи през територията на „Нови Искър“ за 2021 г. са части от реките: Габровница, Уршак, Балшенска, Кътинска, Гнилянска, Подгумерска, Дзуката, както и отводнителният канал в с. Чепинци, охранителният канал в с. Доброславци и канал – западно от с. Мировяне.

 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 29 април 2024 г....

Времето на 29 април 2024 г.: В понеделник в столицата ще е слънчево, съобщават от НИМХ. След обяд ще се развие купеста ...

Прочети още keyboard_arrow_right