Тема: време

comment 0
visibility 168
София

Времето и предстоящите събития на 31 май 2020 г. в София

Времето на 31 май Неделята в София започва със слънце, но през деня ще се заоблачи и в обедните часове е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще са в интервала 12 – 16 градуса. Предстоящи събития за 31 май 8.00 ч. Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ще представи данните за обстановката с COVID-19 в страната и света в Министерски съвет представител на. 09.00 ч. В кв. „Бояна“. Епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Св. Пантелеймон“ 12.00 ч. „Трите прасенца“ ще бъде представена в Столичния куклен театър.

comment 0
visibility 249
София

Времето и предстоящите събития на 30 май 2020 г. в София

Времето на 30 май Съботата в София ще е с променлива облачност. Температурите ще са между 11 и16 градуса. Ще духа умерен северозападен вятър. Предстоящи събития за 30 май 8.00 ч. Националния оперативен щаб за борба с коронавируса представя данните за обстановката с COVID-19 в страната и света в Министерски съвет представител на. 10.00 до 18.00 ч.Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ пред Билла в Младост 1

comment 0
visibility 410
Народна библиотека

Времето и предстоящите събития на 24 май 2020 г. в София

Времето на 24 май Празничният ден ще започне със слънце и температури между 7 и 9 градуса. Към обяд ще се появят облаци, които постепенно ще превземат цялото небе. Максималната температура ще достигне 20 градуса. Възможни са кратки превалявания към края на деня. Вятърът от запад ще се усили с увеличението на облачността. Предстоящи събития за 24 май 8.00 ч. Съобщение по повод актуалната обстановка с коронавирусната инфекция в България и света ще направи представител на Националния оперативен щаб в Министерски съвет. 09.30 ч. Ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". 11.00 ч. Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи тържествен молебен по повод Деня на българската просвета и култура в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". 10.00 ч. Цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще положат държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова

Реклама
comment 0
visibility 222
Парк Военна Академия

Времето и предстоящите събития на 17 май 2020 г. в София

Времето на 17 май Днес ще е топло в София. Максималната температура ще достигне до 32 градуса. Ще е предимно облачно. Ще духа слаб вятър от изток – югоизток. Не се очакват валежи. Предстоящи събития за 17 май   9.00 ч. Тържествена Архиерейска св. Литургия ще се слуша в храм „Св. Никола “. 9.00 ч. Ще се слушат Трети, шести час и св. Литургия в храм „Успение Богородично“ към Българска православна старостилна църква. 12.00 ч. Молебен при повсеместно развитие на смъртоносна печалба в храм „Успех Богородично“ към Българската православна старостилна църква ще се състои. 16.00 ч. Девети час, вечер и утреня в храм „Успех Богородично“ към Българската православна старостилна църква.

comment 0
visibility 204
Парк Заимов

Времето и предстоящите събития на 10 май 2020 г. в София

Времето на 10 май Неделята в столицата ще бъде топла и предимно облачна. Утрото ще е ясно и слънчево. Към обяд ще се заоблачи и така ще остане до края на деня. Ще се усеща слаб южен вятър.  Температурите ще са межди 8 и 27 градуса. Предстоящи събития за 10 май 8.00 ч.  Начало на редовния брифинг на Националният оперативен щаб в Министерски съвет. 09.00 ч. Започва отслужването на Трети, шести час и св. Литургия в храм „Успение Богородично“ към Българската православна старостилна църква 9.30 ч. Начало на Архиерейска св. Литургия в храм „Св. Александър Невски“. 11.00 ч. Начало на молебен във връзка с 67 години от възстановяването на Българската патриаршия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, оглавен от Патриарх Неофит. 11.20 ч. Начало на Молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза в храм „Успение Богородично“ към Българската православна старостилна църква. 16.00 ч. Отслужване на Девети час, вечерня и утреня с първи час в храм „Успение Богородично“ към Българската православна старостилна църква.

comment 0
visibility 196
Времето и предстоящите събития в София на 8 май 2020 г.

Времето и предстоящите събития на 8 май 2020 г. в София

Времето на 8 май Денят ще бъде предимно слънчев с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса.   Предстоящи събития за 8 май   8.00 ч. Секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов ще направи съобщения за актуалната ситуация в страната за коронавируса в Министерски съвет.    8.00 ч. В храм „Успение Богородично“ ще се отслужи света литургия. Богослужението е част от разписанието на Българската православна старостилна църква.   10.00 ч. В храм „Успение Богородично“ ще се отслужи молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза. Богослужението е част от разписанието на Българската православна старостилна църква.   11.00 ч. Ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание.   16.00 ч. В храм „Успение Богородично“ ще се отслужи утреня с първи час. Богослужението е част от разписанието на Българската православна старостилна църква   Столица.bg призовава #останетевкъщи, за да предпазите себе си и близките от заразяване с COVID-19.  

comment 0
visibility 255
Времето и предстоящите събития в София на 1 май 2020 г.

Времето и предстоящите събития на 1 май 2020 г. в София

Времето на 1 майЩе духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса. Денят ще бъде слънчев, на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Предстоящи събития за 1 май 7.30 часа На автомагистрала „Тракия“ в посока изход от София (разклона за Елин Пелин) „Пътна полиция“ ще даде брифинг за трафика и организацията на работата на пътните полицаи. 8.00 часа Националният оперативен щаб ще проведе редовен брифинг в Министерски съвет. 11.00 часа В централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23 ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция. 14.00 часа Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе закрити заседания,на които ще приеме окончателни решения за цената на природния газ, за цените на топлинната енергия и на електрическата енергия, произведена от централи с високоефективно комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия. 15.30 ч. Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов ще даде онлайн брифинг. 17.00 часа Епископ Поликарп ще оглави Архиерейска вечерня в храм „Св. Атанасий“ в с.Лозен, област София-град Столица.bg призовава #останетевкъщи, за да предпазите себе си и близките от заразяване с COVID-19.

comment 0
visibility 1402
Хората с кучета проверявани по парковете дали спазват времето за разходки

Хората с кучета проверявани по парковете дали спазват времето за разходки

Стопани с кучета бяха проверени във вече отворените паркове от екипи на Столичен инспекторат. Местата бяха Южен парк, Езерото Дружба, Западен парк, Северен парк, Парк Студентски, Парк Гео Милев, Парк Заимов и Борисова градина. Само вчера са направени над 70 инспекции на собственици на домашни любимци. Основно се гледаше дали се спазва определеното време за разхождане, а именно – сутрин до 09.30 ч. и вечер след 18.30 ч., спазване на дистанция между разхождащите се и несформиране на групи при разхождането и дали почистват след дефекация на кучето си. Инспекторите извършваха и стандартните проверки за водене на повод, поставен микрочип, паспорт и регистрация на домашния любимец. Вчера нарушители не са открити.  

comment 0
visibility 256
София

Времето и предстоящите събития на 26 април 2020 г. в София

Времето на 26 април Неделята в София ще се характеризира със слънце сутринта и променлива облачност в останалата част от ден. Температурите ще варират от 6 до 20 градуса. Не се очакват валежи. Ще има слаб вятър от запад – северозапад. Предстоящи събития за 26 април 8.00 ч. Брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса в Министерски съвет. 09.30 ч. За Томина неделя Епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в манастира "Седемте престола". 11:00 ч. Начало на  пресконференция в централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23.

comment 0
visibility 238
Времето и предстоящите събития в София на 21 април 2020 г.

Времето и предстоящите събития на 21 април 2020 г. в София

Времето на 21 април   През деня ще бъде предимно облачно с валежи на повечето места. Източният вятър ще се усили и с него ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.   Предстоящи събития за 21 април   8.00 ч. Националният оперативен щаб срещу коронавируса ще проведе брифинг в Министерски съвет    11.00 часа Министърът на финансите Владислав Горанов ще представи на пресконференция в Министерския съвет финансовите инструменти с публичен ресурс за справяне с икономическите последствия от COVID-19.   13.00 часа Ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание.   Столица.bg призовава #останетевкъщи, за да предпазите себе си и близките от заразяване с COVID-19.  

comment 0
visibility 167
София НДК

Времето и предстоящите събития на 18 април 2020 г. в София

Времето на 18 април Днес в София времето ще е слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура ще е 23 градуса. Атмосферното налягане е ще бъде близко до средното за април. Предстоящи събития за 18 април 8.00 ч.  Начало на редовният брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса в МС. 09.00 ч. Мелнишкият епископ Герасим ще оглави Архиерейска вечерня със св. Василиева литургия в Патриаршеска катедрала „Св. Александър Невски“. 23.25 ч. Патриарх Неофит в съслужение със Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и Мелнишкия епископ Герасим ще отслужат Възкресение Христово (Пасха) с Патриаршеска св. Литургия в Патриаршеска катедрала „Св. Александър Невски“.

comment 0
visibility 168
Времето и предстоящите събития в София на 16 април 2020 г.

Времето и предстоящите събития на 16 април 2020 г. в София

Времето на 16 април   Денят ще бъде слънчев и ясен. Вятърът ще бъде умерен от запад-югозапад. Градусите тръгват нагоре и максималните температури ще са между 16 и 21.   Предстоящи събития за 16 април   8.00 часа Ще се проведе редовният брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса в Министерски съвет.    9.00 часа Брифинг с професионалното ръководство на МВР във връзка с предстоящия Великден и мерките, налагани от извънредното положение в страната заради разпространението на COVID-19, ще се проведе в сградата на Министерския съвет.    9.30 часа В патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще бъде отслужена Архиерейска Василиева св. Литургия с Велик маслосвет. От 18.00 часа ще започне Последованието на 12-те евангелия. Богослужението ще оглави Негово високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.   10.00 часа Ще проведе извънредно заседание на Столичния общински съвет.   Столица.bg призовава #останетевкъщи, за да предпазите себе си и близките от заразяване с COVID-19.    

comment 0
visibility 196
Времето и предстоящите събития в София на 15 април 2020 г.

Времето и предстоящите събития на 15 април 2020 г. в София

Времето на 15 април   Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса. Вятърът ще бъде от север-североизток и ще отслабне до умерен. Валежите постепенно ще спират, а облачността ще започне бързо да се разкъсва и намалява.   Предстоящи събития за 15 април   8.00 часа Ще се проведе редовният брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса в Министерски съвет.   9.00 часа В Специализирания наказателен съд ще се гледа искането за изменение на мярка за неотклонение на Христо Янков Янев.   9.00 часа Чрез видеоконферентна връзка ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.   10.00 часа В Специализирания наказателен съд ще се гледа искането за изменение на мярка за неотклонение на Нено Ненов Димов.   16.00 часа Онлайн ще се проведе издание на SMEs Webinars, което ще засегне темата за създаването на онлайн магазин и дигитално присъствие за малък и среден бизнес в условията на настоящата икономическа ситуация, породена от мерките срещу разпространение на COVID-19 в световен мащаб.    

comment 0
visibility 247
София

Времето и предстоящите събития на 12 април 2020 г. в София

Времето на 11 април Днес ще е слънчев и топъл ден. Температурите ще варират от 8 градуса сутринта до 17 градуса в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от изток. Столица.bg призовава #останетевкъщи, за да предпазите себе си и близките от заразяване с COVID-19. 8.00 ч. Начало на редовният брифинг на Националния оперативен щаб в МС. 9.00 ч. Богослужебни часове и Златоустова света Литургия в катедрален храм „Успение Богородично“. 9.30 ч. Патриаршеската св. Василиева Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ ще бъде оглавена от Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. 17.00 ч. Ще бъдат отслужени 9-ти час, вечерня, малко повечерие и утреня с Последование на Жениха в катедрален храм „Успение Богородично“.

comment 0
visibility 217
Света София

Времето и предстоящите събития на 5 април 2020 г. в София

Времето на 5 април Неделята ще е облачна и хладна. В по-голяма част от деня ще превалява. Температурата ще е между 3 и 8 градуса. Ще духа умерен източен вятър. Предстоящи събития за 5 април 8.00 ч. Започва редовния брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса в Министерски съвет. 9.00 ч. Ще бъде отслужена Архиерейска Василиева света Литургия в манастира "Св. пророк Илия" в кв. Дървеница с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит,. 11.00 ч. Заседание на Комисията по бюджет и финанси. 11.00 ч. Заседание на Комисия по енергетика. 14.00 ч. Заседание на Комисия по правни въпроси.

comment 0
visibility 273
София

Времето и предстоящите събития на 22 март 2020 г. в София

Времето на 22 март Неделята в столицата ще е облачна и хладна. Температурите ще варират от 4 до 14 градуса. Вятърът ще е умерен от запад – северозапад. В следобедните часове ще завали.   Предстоящи събития за 22 март 8.00 ч. Редовен брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса във ВМА. 9.00 ч. Ще бъдат отслужени трети, шести час и Василиева света литургия в катедрален храм „Успение Богородично“. 9.15 ч. Неделно училище в катедрален храм „Успение Богородично“ ще. 16.00 ч. Ще бъдат отслужени девети час, вечерня и малко повечерие в катедрален храм „Успение Богородично“. Предвидени са и Утреня и първи час с поклонение на св. Кръст. 17.00 ч. Редовен брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса във ВМА.

comment 0
visibility 1298
нова кампания в интернет

НДК започва кампанията "Време за лично общуване с изкуството" в социалните мрежи

  НДК започва кампания за поддържане на активна връзка с аудиториите си по време на извънредната ситуация в страната, свързана с коронавируса. Проявата е под надслов „Време за лично общуване с изкуството“.    Кампанията се реализира на всички страници в социалните мрежи, управлявани от НДК, вкл. НДК, Театър Азарян, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс, кино „Люмиер Лидл“, Литературен клуб „Перото“, Национален център за книгата, Киномания, Новогодишен музикален фестивал. Кампанията протича във Facebook и Instagram.   Целта e НДК да продължи да поддържа непрекъсната дигитална комуникация със своите зрители, партньори и клиенти, докато трае кризисната ситуация. Чрез кампанията екипът на НДК ще акцентира върху малко известни факти от историята и дейността на двореца през годините, ще припомня моменти от емблематични културни и конгресно-конферентни събития и по този начин ще подготвя аудиторията си за предстоящата догодина 40-годишнина от създаването на най-големия културен и конгресно-конферентен център в Югоизточна Европа.   В същото време от екипа на НДК вярват, че припомнените факти ще влияят позитивно на настроението на хората в трудната ситуация и ще поддържат усещането ни за взаимност и свързаност.     --            

comment 0
visibility 474
София

Времето и предстоящите събития на 14 март 2020 г. в София

Времето на 14 март Съботата няма да е много приветлива за столичани. Имайки предвид, обаче, ограниченията заради заразата с коронавирус, ще е чудесна събота за стоене в къщи.  Температурите ще са от 7 до 14 градуса. Ще е предимно облачно. Във вечерните часове ще превали. Предстоящи събития за 14 март 8.00 ч. Начало на брифинг на Националния кризисен щаб за коронавируса  пред ВМА. 11.00 ч Среща-разговор на граждани, общественици, граждански организации, предприемачи и специалисти в различни сфери на познанието и живота, които имат визия за разрешаването на актуални за страната ни въпроси в хотел „Арена Ди Сердика“ ще се проведе. 13.00 ч. Национален родителски протест против въвеждането на ранното сексуално образование в българските детски градини и училища пред сградата на Министерски съвет.

comment 0
visibility 344
сутрешен обзор на събитията

Времето и предстоящите събития на 13 март 2020 г. в София

Времето на 13 март  Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса. Ще бъде слънчево и тихо. Ще има слаб вятър.    Предстоящи събития за 13 март   8.00 часа Ще се проведе брифинг на Националния кризисен щаб за коронавируса пред Военномедицинска академия    9.00 часа Започва редовно заседание на Народното събрание.   10.00 часа В сградата на КЕВР на бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 8-10, ет. 4, ще се проведе открито заседание. За журналисти, граждански, обществени и браншови организации и др. достъпът в сградата ще бъде ограничен. За тях е осигурена възможността да проследят откритите заседания посредством редовното онлайн.   10.00 часа В БТА ще се проведе публична проява с участието на основни браншови и продуктови туристически сдружения – БАТА, БУБСПА, БХРА, БКБ, НБТ под надслов „КОЛАПС 20: Призив на българската туристическа индустрия към Правителството на Република България във връзка с COVID 19“ .   15.00 часа Пред сградата на Блок 8 на ТУ - София ще се състои церемония по първа копка на Кампус „Студентски град“ в Техническия университет.

comment 0
visibility 277
сутрешен обзор на събитията

Времето и предстоящите събития на 9 март 2020 г. в София

Времето на 9 март  Денят ще бъде облачен и дъждовен. Вятърът ще е слаб до умерен. Максималните температури  ще са между 19-20 градуса.    Предстоящи събития за 9 март   10.00 ч. Ще се проведе пресконференция в централата на АБВ.   10.00 ч. Ще се проведе тържествено честване на 30 години от учредяването на Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ в сградата на КНСБ - „Конгресен център Глобус“, зала „Европа“, ет. 2.    10.00 ч. 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Страхил Гановски за образуване и ръководене на организирана престъпна група.   15.00 часа В Конферентната зала на Централния кооперативен съюз (ЦКС) в София, ул. „Г. С. Раковски“ № 99 етаж 14 ще се проведе пресконференция на ръководството на Българската федерация по шахмат 1928 и официално закриване и награждаване на призьорите на Държавните индивидуални първенства по шахмат за 2020 г. за мъже и жени.          

comment 0
visibility 336
София

Времето и предстоящите събития на 29 февруари 2020 г. в София

Времето на 29 февруари Съботата в София ще е хладна и слънчева. Температурите ще са между -2 и 6 градуса. Вятърът ще е силен от запад. Предстоящи събития за 29 февруари   10.30 ч. В МБАЛ „Надежда“ ще стартира уебинар в рамките на мащабна кампания с цел повишаване на информираността за болестта ендометриоза.   11.00 ч. в Националния политехнически музей ще се проведат работилници за мартеници и за текстилно печатане. Ще бъде представен старият занаят басмаджийство.   11.00 ч. В галерия „Контраст“ ще се проведе пресконференция на Принцеса Мириам де Унгрия по повод новата ѝ изложба на бижута в България. Изложбата ще бъде открита от 12.00 часа.   13.00 ч. В района на хотел „Москва“ цветни балони ще полетят в небето в подкрепа на хората с редки болести.   14.00 ч. В търговския център на бул. „България“ 69 ще се проведе инициатива в рамките на кампанията „Роди дете в България“.   18.30 ч. В театър „Азарян“ ще бъде представена спектакълът „Апарт“.  

comment 0
visibility 1242
Зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов проверя текущите ремонти

Старт на текущите ремонти в София, зам.-кметът по строителство ги инспектира (СНИМКИ)

Текущите ремонти в София започнаха със затоплянето на времето. Обновяват се основни булеварди и улици, както и тротоарите по тях. При благоприятни метеорологични условия на територията на Столична община работят 7 фирми, които са изпълнители на ремонтните дейности. София е разделена на 7 строителни зони, които покриват всичките 24 района, обясни новият заместник-кмет по сторителството инж. Цветан Божинов. Той инспектира работата по ремонтите. Днес провери обект на бул. "Г. М. Димитров" в столицата, където се пълнят и асфалтират дупки по пътното платно. Ограничено е движението по същия булевард след кръстовището с "Драган Цанков" в посока към дианабад. Автомобилите минават само в една лента заради строително монтажни работи по топлозахранване и абонатна станция за жилищна сграда в район „Изгрев“, , ул. „157“. Ремонтът започна на 128 февруари и ще продължи до 3 март.В момента на територията на Столична община работят 13 екипа, като поетапно започват работата с топла асфалтова смес, където атмосферните условия позволяват това.

comment 0
visibility 447
бул. Витоша

Времето и предстоящите събития на 22 февруари 2020 г. в София

Времето на 22 февруари В събота времето в София ще е предимно облачно и хладно. Няма да вали. Температурите ще са между -1 и 7 градуса. Предстоящи събития за 22 февруари 09.00 ч. На собственици на земи „бели петна“ ще се разясни какви са рисковете пред владеенето на тези терени в сградата на Научно-техническите съюзи. 09.00 ч. Архиерейска заупокойна света Литургия на Белоградчишкият епископ Поликарп в храм „Успение Богородично“ в Централния гробищен парк. 09.00 ч. Начало на Третата научно-практическа конференция „Комплексен подход в терапията в старческа възраст и при дълголетниците“ в Зала 6 на НДК. 09.30 ч.  Начало на събитието за бъдещи и настоящи майки и татковци - Академия за родители в Зала 5 на НДК. 10.00 ч. Начало на  изложението „Световно образование“ в Зала 3 на НДК. 10:00 ч.  Започва второто издание на Positive Postpartum Summit в Литературен клуб „Перото“. 10:00 ч. Начало на третото издание на Slingo Fest 2020 - Близо до теб в Национален дворец на културата. 11.30 ч. Светът на влечугите ще бъде представен по време на лектория в залата на Етнографския музей на ул. "Славянска" 69 (зад църквата "Св. св. Кирил и Методий"). 13.00 ч. Начало на пресконференция в централата на ПП АБВ на ул. „Врабча“ 23. 19:00 ч. Начало на спектакъла #LoveSofia на сцена Backstage в Театър „Азарян“.