Новините в София: Най-важното за деня 6 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 януари 2020 г.

Улиците в София са обработени срещу заледяване

Тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване в планинските райони Панчарево, Нови Искър и Витоша. Обработени са трасета на градския транспорт, общински пътища и основни улици в квартали, съобщават от Столична община. В природен парк „Витоша“ е направено опесъчаване на планинските пътища „Бояна – Златни мостове“ и „Драгалевци – Алеко“.

След големия пожар: Белодробната болница в София отново работи

След огромния пожар в края на миналата година, при който изгоря част от Белодробната болница в София, от днес лечебното заведение възобновява дейността си. Лечението на пациентите ще продължи в други сгради, където беше преместена оцелялата техника, разказват от Bulgaria ON AIR.

Ето местата за изхвърляне на коледните дръвчета в шест столични района

Столичната община напомня на всички, които са украсили дома си за празниците с отрязана жива елха, че е добре да изнесат и поставят дървото до контейнерите за битови отпадъци. Фирмите, изпълнители на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, ще събират елхите отделно по график, за да бъдат транспортирани до инсталацията за биологично третиране „Хан Богров“, където коледните дръвчета се преработват и от тях се получава компост.

В София: За две години над 2200 улици са ремонтирани

Частични ремонти са направени по 2272 улици в София през последните две години. Това показват   отчетите на зам.-кмета на София Дончо Барбалов в направление транспорт и транспортни комуникации, цитирани от "Монитор".

Водолази провериха дъното на езерото в Дружба преди хвърлянето на кръста (СНИМКИ)

Аварийна помощ и превенция осигури безопасността за Богоявленския Водосвет   Дъното на езерото в Дружба 1 в София е проверено от водолази на столичната пожарна, научи Столица.bg. Специалистите са проверили за опасни предмети, клони и растителност, които може да са опасни. Това бе част от подготовката на Столична община за Богоявленския Водосвет на Йордановден.

С хора и чай загряват за кръста в ледените води на "Езерото" (СНИМКИ)

Хоро се изви край ледените води на езерото в Дружба 1 часове преди официалния Богоявленски Водосвет за Йордановден, видя Столица.bg. Ентусиазирани младежи извиха хоро, начело с българския флаг. Това е загрявката преди да скочат за кръста в езерото, коментираха минувачи.

Тотална трансформация: И в "Обеля" има Народен театър

Автор на творбата е египтянин И в столичния квартал "Обеля", район "Връбница"  си имат Народен театър. Тотална трансформация претърпя стар трафопост в квартала. С 3D изображение застаряващата постройка се превърна в умален модел на Народния театър "Иван Вазов".

Двама от Елин Пелин и столичанин задържани за кражба на 45 метра кабел

Трима мъже бяха задържани от полицаите в РУ- Елин Пелин за кражба на жп проводници. Сигналът е получен около 16.30 часа на 3 януари. Липсващите кабели се оказват част от железопътното трасе в района на вилна зона „Побит камък“, съобщават от ОДМВР- София.

Александър Лебешков хвана кръста в Богоявленския водосвет в София (СНИМКИ)

Кметът Йорданка Фандъкова подари букет на 85-годишната Йорданка Асърджиева. Александър Лебешков се пребори с десетки младежи и хвана Богоявленския кръст в ледените води на езерото в столичния Дружба на Йордановден.

 33-годишна изчезна от жк "Яворов", МВР я издирва

Млада жена на 33 години е изчезнала в последния ден на 2019 г. Калина Петрова от София за последно е забелязана около 13.30 часа на 31 декември в столичния жк "Яворов". Жената е тръгнала с личния си автомобил  Шкода Октавия. Колата е с пясъчен цвят и регистрационен номер СВ0707BK. Калина е с къса коса и очила.

Задържаха трима младежи, потрошили 4 коли в "Сухата река"

Трима младежи са задържани в Пето РУ за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. На 4 януари, около 23 часа, чрез тел. 112 в Пето РУ постъпил сигнал, че група младежи блъскат по гаражи и автомобили в ж.к. "Суха река". Към адреса незабавно са насочени екипи на районното управление, които задържали на място трима тийнейджъри - на 14, 16 и 17 години, съобщават от МВР.

В "Александровска" болница ще преглеждат хора с висок риск от диабет

Екип от медицински специалисти в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в Университетската болница "Александровска" планира да проведе широкомащабен скрининг за хора с висок риск за развитие на захарен диабет тип 2 с цел превенция на заболяването.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right