Новините в София: Най-важното за деня 7 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 март 2021 г.

10 от Столичния общински съвет са кандидат депутати в София

Десет общински съветници от Столичния общински съвет са кандидат депутати, показват листите за надпреварата за Народното събрание. Най-много желаещи да сменят залата на СОС, на Московска 33, с депутатски кресла са от ВМРО. Всички съветници от формацията - Карлос Контрера, Михаил Петров, Владимир Митов и Димитър Антов са кандидат народни представители.

Възпитание: Люспи от слънчоглед покриват алеите в парка край езерото в Дружба (СНИМКИ)

"Забележителна" гледка, която никъде на друго място в Софие не може да се види, са покритите с люспи от слънчоглед алеи по обновения парк край езерото в Дружба 1. Всяка сутрин паркът е лъснат от служителите по чистота, кошчетата са изхвърлени, събрани са фасовете и паркът блести. Само няколко часа по-късно, към 16 часа алеите са покрити с люспи, видя Столица.bg. Огромни петна има по зелените площи, където са поставени пейки. Плюещите вероятно са повече от възпитаните хора, които се разхождат около езерото. Грозната гледка е фрапираща особено в почивните дни, когато край езерото идват и столичани от други райони и квартали. 

Софийска районна прокуратура иска арест за пиян шофьор

Софийска районна прокуратура внесе, днес, в съда искане за арест за пиян шофьор, който е предизвикал катастрофа с мотоциклетист в петък в София. Магистратите искат най-строгата мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия К. Д. В петък, 5 март т. г.,  около 16,20 ч. обвиняемият К. Д. управлявал лек автомобил в гр. София. В района на кръстовище при извършване на маневра "завой наляво" нарушил правилата за движение по пътищата и не пропуснал насрещнодвижещия се в права посока по път с предимство мотоциклетист - С. Р.

Джип в Борисовата градина закачи човек на тротоара (СНИМКИ)

Джип през Борисовата градина леко закачи мъж на тротоара. Инцидентът е станал в ранния следобед в зоната на парка откъм кв. Изток, район Изгрев. За случката съобщи общинският съветник Малина Едрева в социалната мрежа. "С дете в колата през алеята на детската площадка и човекът, който върви по тротоара да ти е виновен, че се е ударил в джипа ти.... Полицията е на ход, екипът пристигна много бързо", написа общинският съветник.

Една и съща маска: Във Виена 0.59 евро, 9.50 лв. на летище София

Как и защо са въпроси, които отдавна вълнуват всички пристигащи и заминаващи на и от летище София. Отнасят се за цените! Но не за парфюми, уиски или други луксозни стоки, а такива от първа необходимост, като например минерална вода от 0,5 л, сандвич или задължителните маски срещу разпорстранението на COVID-19. От години цените на летище София са възмутителни и продължават да бъдат такива. Последното недоволство е от преди 3 - 4 дни. Една и съща маска за лице на софийския аеропорт е почти 10 пъти по скъпа. Същият клас маска във Виена струва 0.59 евро, а на родното летище е 9.50 лв., възмущават се българи кацнали от Европа.

Район Панчарево с 25 места за лепене на предизборни плакати, 200 са общо в София

От 1000 до 5000 лв. ще са глобите в София за несвалени изборни плакати и преидизборни материали в 7-дневен срок след приключване на предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април т. г. От Столична община определиха 200 места, на които в столицата ще могат да се разлепват агитационни материали. В район Панчарево местата са най-много - 25 бр., Кремиковци - 17 бр., Подуяне - 15 бр. По 3 места са в район Студентски и Красна поляна. Само две места има в Люлин. Традиционни за плакати места общинска собственост са афишни колонки и афишни табла, трафопостове, както и сградите на партийните клубове. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right