Новините в София: Най-важното за деня 8 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 септември 2020 г.

Хора в "Младост" 4 плащат гигантски сметки за вода заради психично болна съседка

Хората от бл. 430 в столичния "Младост" са принудени да плащат гигантска обща сметка за вода. И това заради психично болна съседка.    „През различните месеци изразходваните кубици вода варират. През единия имаме отчетени 1 109 кубика, а в друг - 1 646 кубика. Количеството вода се разпределя между апартаментите пропорционално”, обясни домоуправителят на входа пред камерите на Нова телевизия.

В "Люлин" 9 : Откачи се кабел от тролейбусната мрежа

В столичния "Люлин" 9 кабел от контактната мрежа на тролейбусите се е откачил, съобщава БГНЕС. Инцидентът е станал на булевард "Луи Пастьор", където върви тролей 7.

Планински спасители помогнаха на жена с пострадал крак на Витоша

Екипи на Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК са помогнали на жена с пострадал крак на Витоша. Акцията е била в района на хижа "Момина скала",съобщават от "Фокус". Била е извикана и Бърза помощ за ранената.

Смениха ръководството на болницата за рехабитация в "Овча купел"

Д-р Гергана Тодорова е назначена за изпълнителен директор на лечебното заведение Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов смени ръководството на Националната болницата за физикална терапия и рехабилитация в "Овча Купел" в София, съобщиха от здравното министерство.

Петър Янев и Иван Георгиев-Балки преподават в първото Школо по гайда

Гост-лектори са космическият глас Валя Балканска и световният кавалджия Теодосий Спасов Най-големите гайдари на България и нейният космически глас, обединени от почетният консул на страната ни в Република Конго – Теодора Игнатова, създадоха родолюбивото Школо по гайда и народознание в София и ще е към частно училище.

Отварят "Монтевидео" за движение до 15 септември (СНИМКИ)

Ремонтираният, разширен, с ново осветление и тротоари отварят за движение бул. "Монтевидео" в столичния район Овча купел-Столична община. Това се разбра днес след поредната проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта. Тя сама се увери, че дейностите са в срок и до 15 септември, за първия учебен ден, ще бъде възстановено движението по булеварда. За да се гарантира отварянето на булеварда до 15 септември т. г. Фандъкова поиска от строителя да работи с удължено работно време и с допълнителни екипи.

СДВР: Загубени пари в метрото са намерени и се пазят на Драган Цанков“ № 5

Гражданин е загубил пари в софийското метро. Те са намерени от добри хора и са предадени на съхранение при служители, съобщиха от СДВР. Парите са намерени на днес метростанция "Сердика".

Катастрофа с починал на "Александър Малинов" към Дружба (СНИМКИ)

Катастрофа по столичния ""Александър Малинов" е причина за задръстване в посока към Дружба и към "Младост. Има починал човек, съобщават във фейсбук. Колоната от коли е до средата на моста за летището, съобщиха в социалната мрежа шофьори. Катастрофиралият автомобил е по средата между двете платна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right