Отварят "Монтевидео" за движение до 15 септември (СНИМКИ)

photo_library
 • Отварят "Монтевидео" за движение до 15 септември

  Снимка: Столична община

 • Отварят "Монтевидео" за движение до 15 септември

  Снимка: Столична община

 • Отварят "Монтевидео" за движение до 15 септември

  Снимка: Столична община

 • Отварят "Монтевидео" за движение до 15 септември

  Снимка: Столична община

Ремонтираният, разширен, с ново осветление и тротоари отварят за движение бул. "Монтевидео" в столичния район Овча купел-Столична община. Това се разбра днес след поредната проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта.

Тя сама се увери, че дейностите са в срок и до 15 септември, за първия учебен ден, ще бъде възстановено движението по булеварда. За да се гарантира отварянето на булеварда до 15 септември т. г. Фандъкова поиска от строителя да работи с удължено работно време и с допълнителни екипи.

В момента на ключовия булевард "Монтевидео" се завършва последният участък от булеварда от ул. 763 до ул. "Академик Константин Пашев". Местните жители в Овча купел ще имат удоволствието да се движат по четири ленти с автомобилите си.

Там ще има и еднопосочни велоалеи, които се свързват с мрежата от трасета за велосипеди. Подменена е и подземна инфраструкутра, поставени са нов водопровод, канализация , елекроинсталации. Вече и изградено улично осветление и система за отводняване. По време на строителните дейности е преместен трафопост, който е попадал в трасето на новия участък.

"Софийска вода" пък изграждат в кръстовището на "Монтевидео" и "Академик Константин Пашев" колектор, като част от Главен канализационен клон 3 Горна Баня. Това ще гарантира, че при строителството на Главния канализационния клон няма да се разкопават пътните платна. Ще бъде изграден и временен обиколен път, който да осигурява достъп на живущите до 21 ДКЦ.

Столичният кмет бе уверен от ръководителя на обекта и строителният надзор, че до 15 септември ще бъде пуснато движението в участъка. След 15 септември работниците ще довършват тротоарите и по връзките на бул. "Монтевидео" с вътрешнокварталните улици.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За да защитят публичните средства: Кметът на София и главният арх......

Кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков са готови с промените в Закона за устройство на ...

Прочети още keyboard_arrow_right