Новините в София: Най-важното за деня 9 ноември 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 ноември.

Най-възрастният съветник - Грети Стефанова от ПП-ДБ, Спаси София открива и води новия СОС

Общинският съветник Грети Стефанова от ПП-ДБ, Спаси София ще открие тържествената сесия и ще води първото заседание на новоизбрания Столичен общиски съвет. Тя е най-възрастният съветник и на нея се пада честта да седне на мястото на председателя до избирането на легитимен.

Ваня Григорова подаде жалба срещу резултатите от изборите в София

В Административен съд в София е постъпила жалба от Ваня Григорова и Иван Таков срещу решението на ОИК-София за избор на кмет на Столична община, съобщава Нова телевизия.

Аварии спряха топлата вода в половин София след пускането на парното

Поетапното пускане на парното в столицата на 5 ноември, но беше последвано от множество аварии, които оставиха без топла вода и със студени радиатори цели квартали, съобщава "Сега".

Убийството в столичния "Обеля" - заради отмъщение

Домашно насилие, травми от детството и отмъщение са в основата на жестокото убийство в столичния квартал "Обеля". Това съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата. Според разследващите, мотивът е събирано желание за отмъщение от страна на извършителя.

АПИ ще плати близо половин милион за смъртта на жена в тунел "Ечемишка"

Агенция "Пътна инфраструктура" е окончателно осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която загина в тунела "Ечемишка" след като осветителна лампа падна върху автомобила ѝ. Това реши Върховният касационен съд на последна инстанция. За съжаление, майката и съпругът на загиналата не са дочакали това решение и са починали. Обезщетението ще отиде при наследниците им.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right