Столична община започва кампания за ползите от кастрацията на домашни кучета

-

Снимка: Facebook

Столичната община и ОП „Екоравновесие“ започват кампания, насочена към ползите от кастрацията на домашни кучета. началото на кампанията е днес, 10 юли, в гр. Нови Искър, кв. „Курило“, ул. “Търговска” 1 от 17.00 ч.

Кампанията цели запознаване с ползите от кастрация на домашните кучета, както и информиране на собствениците за необходимостта да регистрират и декларират своя домашен любимец.

В рамките на месец и половина собствениците на домашни кучета, живеещи в район Нови Искър, ще могат да се възползват от безплатна кастрация, обезпаразитяване и регистрация на кучето си.

Всеки, който притежава куче, ще има възможност да се информира къде може да заведе своя домашен любимец и да получи образователни материали, обясняващи ползата от кастрацията.

Представители на Столична община, Екоравновесие и районната администрация ще бъдат на разположение за въпроси.

Инициативата ще се проведе до края на годината и в районите „Кремиковци“ и „Слатина“.

Информационната кампания е част от мерките, заложени в Плана за действие към Програмата на Столична община, в изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на България.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 10 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 10 май. Комисията по транспорт поиска км...

Прочети още keyboard_arrow_right