Литературен маршрут за „Градски четения“ тръгва от Софийския университет

-

Снимка: Столица.bg

В поредицата "Литературни маршрути" тази сряда, 12 юли, ще се проведе своеобразен литературен флашмоб, съобщават организаторите.

Автор и водещ на събитието е Камелия Спасова - доцент по антична и западноевропейска литература в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на две стихосбирки „Парцел N 17“ (2007) и „Кеносис, книга на празнотата“ (2016) и редактор на „Литературен вестник“.

Този път разходката из столичните улици ще разкаже за „Градски четения“ – серия от литературни флашмобове, състояли се през 2009-2010 г. Идеята е на ВБВ и представлява поредица внезапни, кратки литературни четения, на които всеки чете на глас пред случайни минувачи. Не е нужно да сте автор на това, което четете, не е нужно въобще да пишете поезия или проза. Трябва просто да прочетете на глас нещо, което ви харесва. Литературният маршрут ще премине през серията от десетте флашмоба, като ще разкрие как може да бъде мислена най-новата ни литература през местата на нейната публичност, сговореност и практики за общо действие.

Който желае да се включи в подобен формат, трябва да дойде с най-много една страница текст, която се оставя на мястото след четенето. Този път маршрутът ще започне в 18,30 ч. от двора на Софийския университет с разказ за съвременната литература като отворена литература и ще завърши с литмоб в реално време в парка „Заимов“.

Проектът Литературни маршрути се осъществява от фондация "Прочети София" с финансовата подкрепа на Столична община и Национален фонд „Култура“.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Академичен хор „Гусла“ отбелязва 100 години с празничен концерт...

С тържествен концерт Академичен мъжки хор „Гусла“ ще отбележи своята 100-годишнина. Събитието ще се състои н...

Прочети още keyboard_arrow_right