Времето и предстоящите събития на 13 април 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 13 април 2022 г. :

Днес в София ще бъде предимно слънчево, максималната температура ще достигне до 16 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежи не се очакват. Атмосферното налягане е по-високо от средното за април и ще се задържи в тези стойности.

Предстоящи събития :

09:00 ч. С благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска Преждеосвещена света Литургия в софийския храм „Рождество Христово“, кв. "Младост".

10:00 ч. В Националната следствена служба ще се проведе Ден на отворените врати. Следователите ще запознаят студенти от юридически факултети с правомощията и функциите на следствените органи, както и с дейността и организацията на работа на НСлС. Ще се проведе и турнир по шах, в който ще се включат световната и европейска шампионка за момичета Нургюл Салимова, заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров, следователи, радио- и телевизионният водещ Ники Кънчев, актрисата Йоана Буковска, актьорите Орлин Павлов, Георги Мамалев и др.

12:30 ч. В зала „4 сезона“ на Event Space 2020 (бул. „България“ 1, до малкото НДК) ще бъде поставено началото на Академия за здравни журналисти, посветена на редките болести. Организатор е компанията Swixx
BioPharma България.

13:00 ч. В Зала 1 на Столична община, ул. Московска № 33 ще бъде представено предложение за неотложни реформи на градския транспорт на София, който е изправен пред фалит и спиране.

14:25 ч. В зала „Изток“ на Народното събрание ще бъдат представени резултатите от онлайн проучване за дефиниране на проблеми в образователната система ще бъдат представени на редовното заседание на
Комисията по образованието и науката

18:00 ч. Пред Столичната библиотека на пл. "Славейков". Столичната библиотека, Асоциацията на софийските писатели, Българският П.Е.Н.-център, с подкрепата на украинското посолство представят "С Украйна в сърцето" - тематична изложба и поетично четене на известни български автори.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 27 април 2024 г....

Времето на 27 април 2024г.: Предимно облачно ще е днес времето в София. Сутринта температурата е около 7 градуса, макси...

Прочети още keyboard_arrow_right