Времето и предстоящите събития в София на 29 ноември 2023 г.

Времето и предстоящите събития в София на 29 ноември 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 29 ноември 2023 г.

Облачно и дъждовно, но по-топло от вчера ще е времето в столицата днес. Сутринта термометрите ще показват около 1-2 градуса. По-късно през деня максималните температури ще достигнат до 4-5 градуса.

През целия над София ще има променлива облачност, като се очакват слаби превалявания от дъжд, които в следобедните часове могат да преминат в мокър сняг, предупреждават метеоролозите.

Ще духа вятър от запад - северозапад.

Повече за прогнозата на времето можете да научите на Prognozata.bg


Предстоящи събития:

10:00 ч. Конференцията "Климентови четения за млади изследователи" ще се проведе в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Заседателна зала 2. Събитието се организира от Катедра "Кирилометодиевистика" във Факултета по славянски филологии, с която традиционно се отбелязва празника на св. Климент.

12:30 ч. Пресконференция на тема: „XV Национална кампания „Диагностика и профилактика на кожните и алергични заболявания“ ще се проведе в Национален пресклуб на БТА.

14:00 ч. Катедра „Испанистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Посолството на Кралство Испания и Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Република България организират Международен научно-практически семинар на тема „ЕС и Латинска Америка: ангажимент за бъдещето. Резултати от срещата Европейски съюз - Общност на държавите от Латинска Америка и Карибите (ОДЛАК) по време на испанското председателство на Съвета на ЕС“, който ще се проведе в Конферентната зала на Университета.

17:30 ч. Архиерейска вечерня за деня на св. ап. Андрей в храм „Св. ап. Андрей Първозвани“, гр. София, ул. „Опълченска“.

19:00 ч. Премиера на литературния хит „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“ със съставители Анна Лазарова и Светлозар Желев ще се състои в Литературния клуб на Столична библиотека.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 април. Шофьор с отнета книжка катастр...

Прочети още keyboard_arrow_right