Ремонтират 113 училище "Сава Филаретов" за над 2 млн. лв.

Ремонт на 113 СОУ "Сава Филаретов"

Снимка: 113 СОУ "Сава Филаретов"

Над 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в цялостен ремонт на столичното 113 училище "Сава Филаретов" на бул. „Тодор Александров” № 117 в район "Илинден". Срокът за пмодерницазията е 10 месеца, съобщиха от район "Илинедн". В обновяването са включени фасадите на сградата, поставяне на топлоизолация и боядисване с цел да се промени цялостната визия на училището. Ремонтът стартира в сряда, 3 юли т. г. От районното кметство са организирали и церемония по първа копка.

Изцяло ще се подменят инсталациите в сградата, сред които пожароизвестителна и оповестителна инсталации. Предвидено е изграждането на асансьор и рампа за осигуряване на достъпна среда. Помещенията в сградата ще се ремонтират основно, като предстои оформяне на нови санитарни възли, полагане на нови настилки от дъбов паркет в класните стаи, кабинетите, библиотеката, складови и други помещения.

Ще се обновят физкултурните салони, настилки и боядисване по коридорите и стълбищата. Целта да се внедрят мерките за енергийна ефективност - топлоизолация на покрива и външните стени, монтаж на енергоспестяващи осветителни тела и др. Финансирането - 2 341 815,44 лв. е по договор за безвъзмездна финансова помощ, сключен между Столична община и МРРБ. 113 СОУ "Сава Филаретов" е едно от 26-те училища и детски градини в София, които се модернизират с евросредства.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Втори ден протест в "Захарна фабрика" (ВИДЕО)...

И днес в 16 часа живеещи в кв. Захарна фабрика отново се събраха на протест пред бл. 48, който е в съседство с Кризисния...

Прочети още keyboard_arrow_right