Кметът на столичния "Студентски" обсъди с граждани предстоящите проекти

-

Снимка: Facebook

Първата изнесена приемна на кмета на столичния район "Студентски" Петко Горанов се проведе пред арката на НСА „Васил Левски“на бул. „Стефан Младенов“, на границата на жк. „Студентски град“ с кв. „Малинова долина“.

Предстои да бъде изготвен технически проект за изграждането на ул. „проф. д-р Иван Странски“. Средствата за осъществяването му ще бъдат осигурени от държавния бюджет (1,35 млн. лв.). От районната администрация са подали за финансиране и пробива на „проф. Иван Странски“ до бул. „Св. Климент Охридски“. Обсъден е и проектът за изграждане на кръгово кръстовище между ул. „проф. д-р Иван Странски“, ул. „акад. Стефан Младенов“ и ул. „проф. Живко Сталев“.

Предстоящото проектиране и изграждане на ул. „проф. Кирил Попов“, за което ще бъдат отпуснати отново от държавата 700 хил. лв., също е било обсъдено, съобщава Горанов.

Районният кмет отбеляза, че проектът за ул. "Едуард Генов" е с преминала обществена поръчка и избран изпълнител, но предстои да бъде сключен договор за изпълнение. "Вярвам, че Столична община ще успее скоро да възложи работата по него заедно с пробива до СОП. През тази година тези обекти трябва да бъдат завършени", отбелязва Петко Горанов.

Съгласно новият график, кметът провежда изнесените си приемни всеки четвъртък от 18:00 часа, когато обсъжда с жителите на района предстоящите проекти и проблеми. През тази седмица приемната ще бъде в кв. „Витоша ВЕЦ-Симеоново“.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пет ремонтирани площадки посрещат децата в столичния "Студентски"...

  Пет детски площадки посрещат малчуганите от столичния район "Студентски" след текущ ремонт, съобщават от районна...

Прочети още keyboard_arrow_right