Столичният Лозенец си има нова река - ул. Чавдар Мутафов, водата залива блокове и трафопост

Столичният Лозенец си има нова река - ул. Чавдар Мутафов, водата залива бло

Кадър: bTV

Досега не съм получил съдействие от Столична община, новият кмет по строителство ще приоритизира проблема, каза кметът Константин Павлов

Нова река си има в София и тя е по пълноводна от Перловската и Владайската. В пълноводен басейн се превърна ул. Чавдар Мутафов в район Лозенец. Водата, която се лее е толкова много, че за разлика от столичните реки, залива блокщове и трафопост.

За дългогодишния проблем разказаха пред bTV живеещи в картала около ул. Чавдар Мутафов. "Това не е улица, а е река", категорични са гражданите, които са потърпевши от спиране на тока и пълноводната улица всеки път при обилен валеж.

Така беше и тази сутрин. В близост до обилния "извор" има ново строителсто. А "реката", тръгваща от ул. Чавдар Мутафов стига до новопосторената отсечка на третия градския ринг - "Филип Кутев". И това е от неделя, когато бе обилният снеговалеж.

Хората звъняли в Софийска вода, а от там заявили, че шахтата не е тяхна и ги препратили към друг оператор.

"Блоковете ни се наводняват, трафопоста сщо, спира токът, стоим на студено. Проблемйт е отдавна, водата идва от Витоша и се вижда, че е мръсна и фекална", казаха пострадалите жители около ул. Чавдар Мутафов.

"Реката" стига до новият "Филип Кутев" - по четири ленти в платно, и скоро ще се налага нов ремонт, предупреждават хората.

"И друг път на това място е имало същият проблемът. Има старо дере старо, което е засипано и са  вкарани търби, които са незаконни, не са изчислени да поемат такива количества вода като при обилен валеж", обясни кметът на арйон Лозенец Константин Павлов.

Според него решението е да се поректира по законен начин отводняването на "Чавдар Мутафов" и ул. "Могилата". Бързото решение на проблема според кмета е да се провери незаконната тръба и да се отпуши, ако е запушена. 

"Дотогава ще се опитаме да подобрим пропускливостта на тръбата под улицата да се отпуши",  убеден е Павлов. Водата се лее неспирно и стига и до Симеоновско шосе.

"От много време застрояват квартала, деретата са засипани и това е развитието на този квартал в последните 30 години. Надявам се с новия зам.-кмет по строителство на Столична община дасе приоритизира проблемът, надявам се следващия сезон нещата да са по-добре", опита се да успокои гражданите кметът на Лозенец.

Те обаче светкавично го попитаха, "кой е следващият сезон - европейското е догодина", защото ПАвлов е кмет втори мандат. "Зимния сезон ще се опитаме да продухаме тази тръба, досега не съм получавал съдействие от Столична община", оправда се кметът на Лозенец.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (28%, 44 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 160 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонт затваря за ден столичната ул. Флора Кънева...

Заради ремонт днес ще бъде затворена ул. „Флора Кънева“ при кръстовището с бул. „Филип Кутев“, с...

Прочети още keyboard_arrow_right