На ход са гражданите за две разклонения на метрото в Младост

На ход са гражданите за две разклонения на метрото в Младост

Карта: район Младост

Единият проект е за удължаване на метролинията от "Бизнес парка" към Околовръстното

"Метрополитен"  предвижда две нови разклонения на подземната железница в столичния район "Младост". Има два проекта за всяко разклонение и в момента на ход са гражданите, които могат да изразят позиция, препоръки, становища и да участват в обществено обсъждане на единия от проектите, призоваха от кметството в Младост.

Първият предвижда да има разклонение на третата линия с метростанция на Цариградско шосе при УМБАЛ "Света Анна"-Окръжна болница. Преди дни, на 15 април т. г., бе представен проектът за изменение на ОУП и за Специализиран усторйствен план.

Вторият проект е изграждане на разклонеие от метростанция „Бизнес Парк“ до бул. „Климент Охридски“. За него гражданите могат да дават препоръки и становища по откритата процедура за изменение на ОУП, съобщиха от администрацията на район "Младост".

Реализирането на този проект ще промени последния участък от трасето на първата линия в Младост 4. Новото трасе на метрото, от станция „Бизнес парк“, завива на запад по Околовръстен път, като удължава съществуващата линия с близо 2 км и с две нови метростанции.

Първата спирка ще обслужва м. „Младост 4 – Камбаните“ и прилежащите зони, застроени с жилищни и бизнес сгради. С втората метростанция се цели подобряване достъпа до зоните за отдих и туризъм на Витоша чрез връзка със Симеоновския лифт.

Както е известно СОС одобри проект, според който лифта да се свали с още една станция и това да осигури по-добър достъп до планината с метро - лифт. Предложения и мнения се подават до 9 май т. г. и в деловодството на районната администрация или по електронна поща office@mladost.bg и по двата проекта.

"Ако искаме нова спирка на метрото, която да обслужва Окръжна болница, Младост 1, и Полигона, моля подавайте писмени становища в срок до 09.05.2021 г. в районната администрация или по електронна поща на район Младост, призова в социалната мрежа и кметът на Младост арх. Стефанов.

Представянето на проекта за разширението на метролинията към Околовръстното ще бъде онлайн на 22.04.2021 г. от 17.30 ч. на - 
https://city-council-sofia.webex.com/city-council-sofia/j.php?MTID=mc4bd63a3e34f5be4eb3a2dd541eb2b8b

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (9%, 53 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (17%, 98 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 90 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (50%, 286 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 48 Гласове)
Общо гласували: 575 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Младост": Дупки от ремонт на "Топлофикация" не се асфалтират, ......

  Започнат, но недовършен ремонт на "Топлофикация София" създава доста проблеми на хората от столичния "Младос...

Прочети още keyboard_arrow_right