Още една улица в столичния Слатина - "Юндола", е с нов тротоар

Още една улица в столичния Слатина - "Юндола", е с нов тротоар

Снимка: Фейсбук

С нови тротоари, от двете страни, е вече ул. Юндола в столичния район Слатина. Маршрутът води към 23. СУ "Фредерик Жолио Кюри" и една от натоварените улици в кв. Редута.

ИЗпълнението не е изцяло, тъй като се очакват подходящи метеорологични условия, за да продължи сторителството. Това е поредната обновена улица в район Слатина, след като на няколко етапа, в продължение на 3 години, тази окончателно бе завършена една от главните - "Николай Коперник".

Ремонтът на ул. Юндола започна в края в миналата година. Работата по нея ще продължи до завършване на всички участъци от планираното трасе. Предвидено е тротоарите по "Юндола" да се обновят от ул. „Георги Пеячевич“ до ул. „Кутловица“.

С ремонтирани тротоари е ул. "Иван Щерев" - от Слатинска до "Атанас Узунов", както и е обновена и част от "Атанас Узунов.

Ремонтът на ул. Юндола се финансира от Столична общита и тя е възложител, но е по настояване на кмета на район Слатина.

Изпълнитлят на ремонта е избиран централно от Московска 33. Кметът на Слатина Георги Илиев е настоявал да започне този ремонт, за да се продължат дейностите по осигуряване на добра пешеходна проходимост в района към обекти от свързани с образованието - училища, детски градини, читалища и тук се включват и ясли.

Живеещи в Слатина вече препоръчаха на кмета да постави и антипаркинг колчета, за да не паркират автомобили върху новите тротоари. Вероятно и това ще стане, когато улицата бъде завършена изцяло.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Премахват незаконни гаражи от столичния кв. Хр. Смирненски (СНИМК......

Започна премахването на останалите незаконни гаражи до бл. 31А в кв. „Христо Смирненски“, съобщава кметът на...

Прочети още keyboard_arrow_right