Тема: тротоари

comment 0
visibility 1286
БМВ паркирало на тротоар

БМВ се паркира върху ремонтирания тротоар на бул. "Сливница" (СНИМКИ)

Нагъл шофьор си паркира автомобила върху ремонтиран тротоар, забеляза Столица.bg. БМВ джип бе спрял на бул. Сливница при ъгъла с ул. Осогово в посока центъра. По пресечката, която е зелена зона, имаше свободни места, но собственикът беше предпочел обновения тротоар. Освен това толкова безогледно бе качил колата си върху тротоара, че препречваше пътя на пешеходците. "Този го дразни, че новите плочки на тротоара не са разхлопани и сигурно иска да ги размести", коментира случаен минувач, възмутен от безогледното паркиране. Човекът веднага подаде сигнал до Столична община. "Не е виновна общината, не са виновни кметът на София и районният кмет, ние гражданите сме тези, които не пазим. Този кара БМВ, а няма левче за зелена зона ли? Не, не му пука, къде ще спре и че ще съсипе тротоара", коментира възрастен мъж, който пък звънна на тел. 112. На тротоара трябва да има антипаркинг колчета, но в момента ги няма, защото съвсем скоро е ремонтиран. От утре започва монтирането на ограничителите, за да не се паркират и други автомобили, обещаха от Центъра за градска мобилност.  

comment 0
visibility 3089
актове

Глобиха строители от "Дружба" за минаване на камиони през тротоар

В район "Искър" на ул. "Обиколна" в ж.к. "Дружба 2" служители от Столичния инспекторат съставиха акт на техническия ръководител на обект, който е допуснал строителните машини да преминават през велоалея и тротоар без да имат разрешение за това, с което се възпрепятства свободното движение на гражданите. Инспекторите и днес проверяваха строителни обекти за замърсяване. На всичките проверени места в районите "Възраждане", "Витоша", "Студентски" и "Овча купел" при извършения контрол не бяха констатирани нарушения. Актът за установяване на административно нарушение е съставен на основание чл.4, т.2 от Наредбата за обществиния ред на Столична община.

comment 0
visibility 284
ремонт на тротоарите

Без коли по ул. "Гургулят" заради ремонт на тротоарите

Ремонт на тротоарите ще опразни от коли  улица "Гургулят" в отсечката от ул. "Цар Асен" до ул. "Княз Борис I".   От 4 ноември до 2 декември престоят и паркирането на автомобили на улицата в дадения участък ще бъде забранен, съобщават от Столична община.     

Реклама
comment 0
visibility 860
Паркиране върху тротоар

Колчета не спряха велкотърновска кола да се качи на тротоара на "Дедеагач"

Вместо антипаркинг колчета от ЦГМ да вземат да монтират метални стълбове, които евентуално ще спрат безмозъчни шофьори да паркират по ремонтираните тротоари в София. Вчерашният случай в район Триадица е поредното доказателство за наглостта на шофьор от провинцията. Автомобил с великотърновска регистрация е паркиран точно върху новия тротоар на ул. Дедеагач 40 - 42. Дано от Столичен инспекторат навреме са забелязали нарушението и да го санкционират, надяват се коментатори в социалната мрежа.  Най-интересно е, че всички други автомобили са паркирани на определени места, само този тарикат е качил колата върху тротоара, след като е преминал през антипаркинг колчетата.  Съвсем наблизо има детска градина и една от причините да са наложени строгите мерки за паркиране е именно тротоарите да са свободни за пешеходци майки с колички и с малки деца. На този от Велико Търново обаче не му пука!

comment 0
visibility 1241
Недовършени тротоари в кв. Обеля, район Връбница

Безотговорен строител забрави да си довърши ремонта в Обеля 1 (СНИМКИ)

Незавършен ремонт на тротоар изтормози живеещите в бл. 121 в столичния квартал Обеля 1, район Връбница. Повече от седмица фирмата изпълнител не е довършила работата си. Снимките на зарязания обект хората публикуваха в социалната мрежа. Граждани падат и се спъват в недовършените тротоари, казва авторът на снимките. По сигнала на Столица.bg от район Връбница веднага направиха проверка на място, разговаряха със строителя и още утре ремонтът ще бъде довършен. "На място проверихме какво е положението и от фирмата изпълнител обещаха, че от утре започват работа и ще довършат обекта. С 40 т асфалт ще бъдат запълнени оставените пространства", обясниха пред Столица.bg  от район Връбница. Изпълнителят "Нивелстрой" признава, че не е работено в продължение на 4 дни. По нареждане на местното кметство още утре ще бъде възстановена работата и тротоарите завършени. И. д. кметът е категоричен, че няма подпише акта за приемане на обекта, защото не са спазени сроковете.

comment 0
visibility 418
без коли

Вдигат колите по "Княз Борис I" заради ремонт на тротоарите

Ремонт на тротоарите по улица "Княз Борис I" в участъка от бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Ген. Скобелев“ ще принуди доста шофьори от района да търсят нови места за паркиране на колите си. Това съобщиха от Столична община.    Заради реновирането от днес до 3 ноември престоят и паркирането са забранени по улицата в отсечката от бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Ген. Скобелев“.       

comment 0
visibility 704
платна Линкълн

Завърши асфалтирането на бул. "Президент Линкълн", пуснаха движението (СНИМКИ)

Асфалтирани са платната на бул. "Президент Линкълн" в "Овча купел". Движението по него е възстановено, съобщиха от Столична община. В най-скоро време трябва да бъде направена пътната маркировка в отсечката от бул. "Монтевидео" до ул. "Зеленика". Продължава работата по довършване на джобовете за контейнери за смет, както и по тротоарите, където се слага настилка. До края на месеца ще започне и озеленяването край пътя.Рехабилитацията на бул. "Линкълн" се извършва на етапи, за да се намали затруднението за хората, които живеят в района. Ремонтът включва подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, изграждане на тротоари там, където липсват и обновяване на съществуващите пешеходни алеи от двете страни на булеварда. Подменено е и част от уличното осветление. Има нови антипаркинг колчетата, всички пешеходни пресичания са с понижени бордюри и тактилни плочи за хората с увредено зрение.

comment 0
visibility 470
център

Нови тротоари и център за хора със специални нужди правят в "Слатина"

Нови тротоари ще бъдат направени по улиците  ул. „Боян Магесник“ и ул. „Иван Щерев“, по ул. "Плачковски манастир“ и на кръстовището на ул. „Марагидик“ и ул. „Велчо Атанасов“. Това съобщи пред БНР кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова.   В момента се обмисля в горната част на парк "Гео Милев"  да се изгради зона за разходка на домашни любимци, защото съществуващата в момента не е достатъчна. Според Стоянова в квартал "Христо Смирненски"  има места, на които може да бъдат построени филиали към детски градини. Тя се надява за подобен проект догодина.    На ул. „Роглец“, отново в „Христо Смирненски“, ще има и нов център за социални услуги за хора със специални нужди. Кметът коментира и липсата на паркоместа. В някои от кварталите, като "Редута", няма места, на които да се направят паркинги. Но в „Христо Смирненски“ междублоковите пространства са по-широки и има повече място.    

comment 0
visibility 1087
Антипаркинг колчета в София

На ул. Малкара самоволно си забиха колчета на тротоара

Заграждане и ограждане на  територия, тротоари и парко места в столицата започват да стават дразнещи. Още по-брутално е, когато това се прави самоволно, а не от представители и със знанието на местната власт. Особено фрапиращи са случаите с паркоместа пред сради с офиси, магазини, фризьорски салони и др. Някой решава и си поставя колче? Целта не е да има прегради и отцепване на място, а да се спазват правилата. Затова такива мерки се предприемат от общината, защото има много нарушители. Именно затова в платени зони за паркиране от ЦГМ поставят колчета, за да се предотврати качването по тротоарите, предназначени за пешеходците. Спестовниците без да се замислят биха си оставили автомобила дори върху ремонтиран тротоар, за да не платят лев или два за зона, коментират граждани. Неправителствена организация сигнализира, че на ул. "Малкара", район "Оборище", около болница ИСУЛ има поставени колчета, които са безсмислени. Едното колче е прикрепено към знака, указващ началото на "Зелена зона", а другото е на педя разстояние от стълба на лампа. Проверка на Столица.bg установи, че двете антипаркинг колчета наистина са безсмислени и са монтирани от частни лица. Едното е поставено при влизане към паркинга на сградата, за да не се удари автомобил в знака, обясни мъж от съседната сграда.  Поставените колчета на ул. "Малкара" не са  на Центъра за градска мобилност и не са монтирани от тях. Тези са в черно и бяло и отгоре са с пластмасова капачка. На общинското дружество пък са в бяло и сиво и отгоре са с метална капачка. От ЦГМ дори премахват антипаркинг колчета, когато се установи, че са самоволно забити, обясни пред Столица.bg служител в зелена зона около ИСУЛ. Когато граждани искат да се монтират антипаркинг колчета има процедура и при необходимост се поставят такива. На ден получаваме по 20 сигнала за унищожени антипаркинг колчета - прекършени от вандали, счупени при ПТП, а трети направо са отскубнати и липсват", разказаха служители от зоните за платено паркиране.

comment 0
visibility 565
Ремонт на тротоари в 9 столични района

В 9 столични района продължават текущи ремонти

Текущи ремонти на улици и тротоари продължават в 9 столични района - Слатина, Панчарево, Красно село, Красна поляна, Лозенец, Младост, Панчарево, Слатина и Средец. В цяла София работят 25 строителни екипа, съобщиха от Столична община. В момента се подменя настилка на тротоарите по ул. Малкара от бул. Княз Ал. Дондуков до ул. Стара планина. Старата настилка се отстранява, насипва се трошен камък и се полага унипаваж. Ремонтните дейности по улицата ще приключат в края на тази седмица.  

comment 0
visibility 1377
протест

Кметът на "Младост": Предприели сме мерки до септември тротоарите в "Горубляне" да се осво...

До септември месец тротоарите, които са заети от автокъщи и автоморги в "Горубляне", трябва да бъда освободени. Предприетите мерки от администрацията на район "Младост" са във връзка с недоволството на жителите на "Горубляне". Местните искат да имат свободна пешеходна зона до метрото. "Направено е предписание и процедурата върви. До септември месец фирмите, които са заели общинска територия, трябва да си премахнат оградите", каза пред Столица.bg кметът на "Младост" арх. Румен Русев. Нарушението е установено след заснемане от геодезисти на НАГ. Някои са навлезли с по цели три метра в общинските площи. Ако не бъдат премахнати от собствениците, това ще стане принудително от районната община. А собствениците ще заплатят дейността, обясни арх. Русев.    

comment 0
visibility 1642
горублане

Жителите на "Горубляне" искат автоморгите да освободят тротоарите (СНИМКИ)

Жителите на "Горубляне" отново изразиха недоволството си, но този път не със затваряне на "Цариградско шосе", а пред сградата на Столична община, където преди минути започна сесията на Столичния общински съвет. Исканията на гражданите са три: да им се реши имотния проблем, тъй като има много собственици със земи, които са отчуждени, но не са платени, и те не могат да ги ползват. Второ искане- инфраструктурни проблеми- липсата на канализация, детски площадки, и като цяло липсата на обществени пространства. Трето искане на горублянци- да се прекратят всички договори, с които Столична община е отдала тротоарите в "Горубляне" под наем. На тези места има автокъщи и автоморги. Малка част от тротоарите , при влизането в "Горубляне" от "Цариградско", дори са продадени на частници. Тези площи са продадени и отдадени под наем от "Софийски имоти" по времето на Стефан Софиянски, уточни арх. Тарабенова. "Арх. Здравков по наш сигнал изпрати геодезисти от НАГ, които заснеха оградите на имотите , разположени върху тротоари. И се увери в това, което ние казваме", коментираха пред Столица.bg протестиращи от "Горубляне". Хората настояват широките 11-метра тротоари да бъдат разчистени, след като Столична община прекрати договорите. "Това е нашият пешеходен достъп до метрото", припомнят хората от "Горубляне". Ако не бъдат предприети мерки от страна на Столична община, те са готови на ежедневни протестни действия от 9 септември. Всеки ден ще затварят движението на "Цариградско шосе" и на "Самоковско шосе".  

comment 0
visibility 932
Кръстовището на ул. Владово и ул. Гео Милев, район Слатина

Липса на осветление и тротоари тормозят столичани във Витоша и Слатина

Липсата на осветление и разбити тротоари или паркирани върху тях автомобили тормозят столичани в два софийски района. Сигналите на гражданите са подадени в платформата helpbook.info. Сериозен е проблемът в район Слатина. Преминаването през кръстовището на ул. Владово и ул. Гео Милев е предизвикателство за пешеходците. Буквално положението на гражданите е като руска рулетка. Те трябва да минават по пътното платно, защото няма тротоар.  До момента не са взети мерки и за паркираните върху тротоара лека коли, сигнализират живеещи в района. За да се спасят от колите, на тротоара край 74-то помощно училище са поставени метални перила, на това е само в продължение на около 20 м от светофара. В другата част има паркирани автомобили, дори до самия светофар, което ограничава видимостта. За пешеходците, възрастните хора и майки с колички остава единствената възможност да минават по пътното платно, а движението е натоварено. Когато стане инцидент, тогава ли ще се вземат мерки, питат гражданите. Без осветление и тротоари са и ул. Войводина могила и ул. Дамяница в столичния квартал Карпузица, район Витоша. Вечер е тъмно, а липсата на тротоари допълнително създава трудности и опасност за живеещите в квартала. Гражданите сигнализират, че по улиците липсва и асфалта и трябва ремонт. Допълнителна "екстра" били и бездомните кучета, които застрашават хората, минаващи сутрин рано и вечер късно по двете софийски училици.

comment 0
visibility 1205
тротоари

Слагат нови тротоари по бул. "Искърско шосе" (СНИМКИ)

Ремонтите в различни части на столицата продължават с пълна сила. Нови тротоари се слагат по бул.„Искърско шосе“, който се ремонтира основно в отсечката от бул. "Христофор Колумб" до ул. "Илия Бешков", съобщават от Столична община. Обновяването на участъка започна в края на юни и се прави успоредно с ремонта на бул."Асен Йорданов" в отсечката от бул. "Проф. Цв. Лазаров" до бул. "Хр. Колумб". Проектът е на обща стойност 4,1 млн. лв.Нова настилка ще има скоро и по улица "Цар Самуил" край църквата "Св. Георги".

comment 0
visibility 1307
ремонти

300 000 лв. за ремонти на тротоари и пътища в "Младост"

Сумата от 300 000 лева с ДДС е отпусната на район "Младост" за ремонти на тротоари и пътна настилка. Парите идват след направената програма за текущи ремонти, която от общината са създали след многократни оплаквания на хората за проблемни пътища и пешеходни участъци.Парите бяха отпуснати в началото на тази седмица, а програмата бе представена на Столична община за разглеждане и в края на миналата седмица бе одобрена. От началото на годината до днес са отпуснати 380 000 лв. с ДДС за ремонти на пътна настилка.А последният парафиран транш от 300 000 лв. ще бъде използван основно за тротоари и участъци с обществено значение.С отпуснатите средства и планираните ремонти се цели подобряване на инфраструктурата в район „Младост“ и подобряване качеството на живот.  

comment 0
visibility 769
ремонти

Подновиха пътеки и тротоари около бл. 6 в "Захарна фабрика" (СНИМКИ)

Сериозен ремонт има на пътеки и тротоари пред бл. 6 в квартал "Захарна фабрика". Махната е съществуващата настилка и после са сложени 2 слоя трошен камък като основа, съобщи в социалната мрежа кметът на "Илинден". Докарани са бетоновите и градинските бордюри, налична е и асфалтовата настилка, която ще се сложи зад блока. Предстоящо е полагането на 200 квадрата плочки и 100 квадрата асфалт.  

comment 0
visibility 1049
Разбита настилка на ул. Ястребец

Разбит тротоар на ул. Ястребец тормози столичани (СНИМКИ)

Тротоарът на столичната улица "Ястребец" в кв. Борово, район Красно село създава сериозни проблеми на пешеходците. За разкъртения тротоар сигнализира пред Столица.bg възмутена гражданка. Настилката е разцепена и на места има пропадания. Бордюрите са на изчезване, а допълнителен колорит внася и мръсотията от зоната около подредените контейнери. На ул. "Ястребец" 23 е централата на общинското дружество Топлофикация София. 10-метровият участък на разбития тротоар остава незабелязан от районната администрация. Това са толкова години и никой не си мръдна пръста да оправи тротоара, ядосват се граждани. През бойното поле всеки ден минавали и служители на общинското дружество. По тротоара е трудно да минават пешеходци, а какво остава за хора с увреждания, инвалидни колички или майки с колички, коментират граждани. Ужасно е положението и на тротоарната настилка по ул. "Невестина скала".  

comment 0
visibility 541
ЦГМ ремонтира тротоари

Още 6 столични улици са с ремонтирани тротоари от ЦГМ

Шест столични улици са с обновени тротоари. Ремонтът е направен от Центъра за градска мобилност със средства на общинското дружество, научи Столица.bg. Това са пари от платеното паркиране - синя и зелена зона, паяк и скоби. При разширяването на зоните, през ноември 2018 г., в три района на София - Възраждане, Лозенец - горна част и Красно село от Центъра обещаха да ремонтират разбитите от паркирани автомобили върху тротоари. Обновени са участъците на шест улици, като вече имат нова настилка и антипаркинг колчета. Това са: - Ул. "Братя Миладинови" от бул. "Т. Александров" до бул."Ал. Стамболийски"- двустранно- Ул. "Братя Миладинови" от бул."Ал. Стамболийски" до ул."Позитано" - източен тротоар- Ул. "Странджа" от бул. "Т. Александров" до бул."Ал. Стамболийски" - източен тротоар- Ул. "Княз Борис 1" от бул. "Ал. Стамболийски" до бул. "Т. Александров"-западен тротоар- Ул. "Шандор Петьофи" от бул. "Ген. Тотлебен" до ул. "Лайош Кошут"-югозападен тротоар- Ул. "Лайош Кошут" от бул. "Пенчо Славейков" до ул. "Шандор Петьофи"-северен тротоар В момента продължават ремонтите в участъците по още 5 улици в София, които ще са с нови настилки. Това са: - Ул. "Цар Самуил" от бул. "П. Евтимий" до ул. "Денкоглу" - източен тротоар- Ул. "Черковна" от ул. "Султан тепе" до бул."Мадрид"- западен тротоар- Ул. "Ген. Й. Гурко" от бул. "Васил Левски" до бул. "Евл. и Хр. Георгиеви"-южен тротоар- Ул. "Клокотница" от ул."Софр. Врачански" до ул."Странджа"- северен тротоар- Ул. "Странджа" от бул."Кн.М.Луиза" до ул."Струга" - източен тротоар В края на 2018 година от ЦГМ поеха ангажимент да отделят 2 млн. лв. за ремонт на разбити тротоари със средства от приходи на дружеството.

comment 0
visibility 1095
тротоари ремонт

Ремонтираха тротоарите на част от улиците в "Изгрев"(СНИМКИ)

Тротоарите в някои части на район "Изгрев" вече са ремонтирани и са в отлично експлоатационно състояние. И най-важното- безопасни са за ползване от пешеходците, съобщиха от администрацията на района. В ремонтираните места освен безопасността на хората е осигурено и правилното водоотвеждане на повърхностните води на тротоарите. Парите за реновирането на участъците са осигурени по линия на Програмата на Столична община за ремонт на инженерната инфраструктура. Ето какво и къде е ремонтирано по тротоарите в района: На улица "Св. Пимен Зографски" са махнати старите бетонни плочи и бордюри, сложен е нов "уни" паваж върху предварително уплътнена основа от трошен камък. Ремонтираният участък е 500 квадратни метра. Направени са и антипаркинг колчета, за да се спре паркирането на колите по тротоара. Квартал "Изток", улица "Николай Хайтов". Старите бетонни плочи са сменени с нови, ремонтираният участък е близо 600 квадрата. На улица "Антон П.Чехов" са махнати старите бетонни плочи и пътни бордюри, положена е и настилка от асфалт. Улица "Люлякова градина" до парка на Японското посолство

comment 0
visibility 943
Проверка на ремонта

Ремонтират изцяло тротоарите в „Горна баня“(СНИМКИ)

В центъра на кв. „Горна баня”, район Овча купел, в момента върви подмяна на бордюри, тротоарни настилки, ремонтира се уличното осветление и се садят ново дървета. Цената на този проект е 75 000 лв. Ремонтът включва тротоарите на ул. "Каменица", в отсечката от ул. "Перуника" до ул. "Дон", също и тротоарите на площада на Минералната баня. Подменена е настилка с площ 1090 кв. м. Плочките са избрани с Инициативния комитет от жители на Горна баня, каза Дончо Барбалов, зам.-кмет на столицата. Проверка на ремонта направиха заедно г-н Барабалов и Христина Семерджиева, кмет на район Овча купел. На проверката участие взеха и представители на местния Инициативен комитет. СО е отделила 38 млн. лв  за текущи ремонти на столични улици и тротоари. Разпределението на средствата е на база дадените заявки на районните кметове. В момента ремонтни работи текат по тротоарите на бул.”Васил Левски”, бул.”Патриарх Евтимий”, както и в районите „Витоша”, „Студентски”, „Изток” и др. Ще бъде продължено и обновяването на тротоари с площ  94 000 кв. м във Втория градски ринг като „Средец”, „Триадица”, „Красно село”.

comment 0
visibility 1623
Паркирани автомоболи по тротоара в Орландовци

Автомобили превзеха цяла улица в Орландовци (СНИМКИ)

Объркано движение по улици в столичния квартал Орландовци, район Сердика тормози от дълго време гражданите. Без изненада автомобилите и хората там са си разменили местата. Колите са паркирани на тротоарите, а пешеходците трябва да се движат по платното. Засега няма никакъв контрол, сигнализира възмудена столичанка в социалната мрежа. Дори и пешеходците да искат да се движат по тротоара не могат. Там плътно едно до друга са паркирани колите. И улицата е за ремонт, но ако се свалят колите със сигурност първо трябва да се оправят разбитите тротоари, да се сложат антипаркинг колчета и да се въведе ред. В момента всеки си прави каквото иска. Оказва се, че улицата е предназначена единствено за автомобили и е като забранена за пешеходци. Колите са върху тротоарите и по платното, а пешеходците? В Орландовци поне има тротоари. В Манастирски ливади, Кръстова вада, Витоша и тротоари вече няма предвидени. Строят до пътното платно, жалва се друга столичанка, чийто пост трябва да подейства успокоително на възмутените от Орландовци.    

comment 0
visibility 1232
Автомобил паркиран върху тротоара

100 глоби за 3 дни в "Младост" за неправилно паркиране

Служители на Столичен инспекторат и през почивните дни са на проверки в столичните райони. Особено стриктно следят за паркиране на автомобили в зелени площи, тротоари и детски площадки. От контролиращото звено на Столична община припомнят, че съгласно Наредбата за организация на движението на територията на Столична община е забранено паркирането на територията на детски градини и училища. За три дни, от 13 до 15 март, в "Младост" са установили близо 100 нарушения и са съставени 92 констативни протокола. В пространството до Бизнес парк инспектори и представители на Общинска полиция са извършили масирани проверки за неправилно паркиране. На 18 собственици на автомобили са наложени глоби с фиш в размер на 50 лв. В район "Илинден" е имало подадени от граждани сигнали за неправилно паркирани автомобили върху тротоар или в зелени площи. Инспекторите  са установили, че на  ул. "Искрец" в близаст до бул. "Вардар" и пространството от бл. 129 до бл. 134 е имало неправилно паркирани коли. Направени са 23 констативни протоколи и 3 фиша. На мястото ще бъдат поставени кашпи с цветя, за да се отдели зоната, в която е забранено спирането и паркирането.

comment 0
visibility 737
Поставяне на кашпи на детска площадка при бл. 11 в Дружба 1

Глобяват търговци на балони и играчки по спирки и паркове

Столичният инспекторат глоби 15 търговци на джунджурии по спирки, паркове и тротоари през уикенда. Екипите са извършили проверки през почивните дни на търговци на открито. Санкционираните не са имали разрешителни за търговия. Нарушителите са били в Южния парк, около метростанции и спирки в районите Люлин, Връбница и Сердика. Направени са общо 45 броя проверки са съставени 15 акта за административно нарушение. Извършени са още: 19 пък са глобени за паркиране в квартални градинки и детски площадки в „Искър“, „Лозенец“, „Младост“и „Люлин“. В Дружба 1 инспектори са поставили 10 кашпи до бл. 11, за да се спре паркирането около детска площадка. През последните 2 години Столичният инспекторат е оградил над 150 броя детски площадки и зелени площи. Целта е предотвратяване на паркиране на непозволени места. Тази дейност ще продължи и на други места в София през 2019 г., съобщават от Инспектората. 28 сигнала са подадени в Оперативния център на Столичния инспекторат през уикенда. 20  от тях са отработени, а 7 са предадени по компетентност на други институции. Мобилната група от инспектори и служители на IV РПУ са направили порверка по сигнал на граждани в "Лозенец" на строителен обект в м. Драгалевска спирка. Работници са изхвърляли строителни отпадъци от етажите на сградата върху тротоара. За допуснатото нарушение са наложени санкциии, а замърсените площи са почистени.