5 обновени площадки чакат децата на столичния Студентски

5 обновени площадки чакат децата на столичния Студентски

Снимка: Фейсбук, район "Студентски"

5 детски напълно ремонтирани детски площадки ще посрещат малчугани в столичния район „Студентски“, съобщават от администрацията.

„В началото на месеца бяха заплатени всички извършени дейности по текущ ремонт на детски площадки към изпълнителя, възложени от СО-район „Студентски“, с което можем да обявим края на ремонтните дейности. Предстои тяхното сертифициране съгласно нормативната уредба“, посочват от общината.

Общо 5 детски площадки са преминали през текущ ремонт. Съгласно възложеното в обществената поръчка са разходени общо 104 116 лв. без ДДС. Финансирането за ремонта е осигурено с решение на Столичен общински съвет и беше част от Капиталова програма към бюджета на Столична община за 2023 г.

Обществената поръчка включва следните дейности:

№ 1 – „Текущ ремонт на съществуваща детска площадка при бл. 25, кв. 28, УПИ I, жк. „Малинова долина“, район „Студентски“.

№ 2 – „Текущ ремонт на съществуваща детска площадка зад бл. 89, между бл. 88 и бл. 91Б, кв. 41, УПИ I, жк. „Младост – 1“ (Мусагеница).

№ 3 – „Текущ ремонт на съществуваща детска площадка на ул. „Проф. Стоян Киркович“, зад бл. 35, кв. 5, ж.к. „Дървеница“.

№ 4 – „Текущ ремонт на съществуваща детска площадка между бл. 43, бл. 44 и бл. 45, кв. 4, УПИ II, „Дървеница“.

№ 5 – „Текущ ремонт на съществуваща детска площадка на ул. „Жеко Войвода“ и ул. „Канарче“, УПИ I – СГО, кв. 23.

Дейностите са включили премахване на стари детски съоръжения и подмяната им с нови, подмяна на амортизирана ударопоглъщаща настилка, боядисване на огради, извършени на строителни работи.

Освен това са подменени пейки, ремонтирани са перголи. Направени са множество дребни поправки по съществуващите елементи, за да се удължи техният живот и да се осигури безопасна среда за децата.

На територията на район „Студентски“ съществуват общо 53 детски площадки, които се поддържат от районната администрация. Повечето са в добро състояние и са в текуща поддръжка.

„Екипът на СО-район „Студентски“ извършва ежемесечни огледи и реагира своевременно чрез поправки или непланирани ремонти спрямо възможностите на бюджета. За няколкото площадки в незадоволително състояние ще се търсят средства за ремонт и обновяване от бюджета на Столична община“, посочват от администрацията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (28%, 44 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 160 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Мусагеница асфалтираха градинка заедно с дърветата...

Градинката пред хранителен магазин в столичния квартал Мусагеница осъмна асфалтирана в неделя, съобщиха хората от кварта...

Прочети още keyboard_arrow_right