Пет ремонтирани площадки посрещат децата в столичния "Студентски"

-

Снимка: Facebook, район Студентски

 

Пет детски площадки посрещат малчуганите от столичния район "Студентски" след текущ ремонт, съобщават от районната администрация. Предстои тяхното сертифициране съгласно нормативната уредба.

Съгласно възложеното в обществената поръчка са разходени общо 104 116 лв. без ДДС. В началото на месеца бяха заплатени всички извършени дейности по текущ ремонт на детски площадки към изпълнителя, с което можем да обявим края на ремонтните дейности, похвалиха се от района. Финансирането е осигурено с решение на Столичен общински съвет и беше част от Капиталова програма към бюджета на Столична община за 2023 г.

В рамките на извършените работи са проведени множество дейности, сред които премахване и/или подмяна на стари детски съоръжения, премахване на амортизирана ударопоглъщаща настилка и доставка на нова, боядисване на огради, доставка и монтаж на нови детски съоръжения, извършени са строителни работи. Подменени са пейки, ремонтирани са перголи. Направени са и множество дребни поправки по съществуващите елементи, за да се удължи техният живот и с намерение да се осигури безопасна среда за безгрижни детски игри.

На територията на район „Студентски“ съществуват общо 53 детски площадки, които се поддържат от районната администрация. Повечето са в добро състояние и са в текуща поддръжка. Екипът на „Студентски“ извършва ежемесечни огледи и реагира своевременно чрез поправки или непланирани ремонти спрямо възможностите на бюджета. За няколкото площадки в незадоволително състояние ще се търсят средства за ремонт и обновяване от бюджета на Столична община, отбелязват от района.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Мусагеница асфалтираха градинка заедно с дърветата...

Градинката пред хранителен магазин в столичния квартал Мусагеница осъмна асфалтирана в неделя, съобщиха хората от кварта...

Прочети още keyboard_arrow_right