Кметът на "Триадица" поиска съдействие от МВР и НАП за Южен парк - 3

-

Снимка: Facebook

Кметът на столичния район "Триадица" изпрати до МВР и НАП писмо с молба за съдействие по отношение на Южен парк - трета част. За това съобщи самият Божилов във Фейсбук.

Причината са множеството случаи на вандализъм и противообществени прояви, които смущават реда и застрашават живота и здравето на гражданите, се посочва в писмото. През 2021г. кметът е сезирал органите на реда и е поискал постоянно полицейско присъствие на територията на парка, но молбата на района е останала без отговор, се отбелязва още в писмото.

С оглед на предстоящия по-топъл сезон, кметът очаква парковата територия да се превърне в притегателен център за посетители от цялата столица, което ще увеличи риска от незаконна търговия, дребна престъпност и противообществени прояви. В опит да ги ограничи, Божилов моли настоятелно за постоянно полицейско присъствие поне в почивните дни.

Кметът на района обръща внимание и на факта, че на територията на парка функционират незаконни търговски обекти, които предлагат стоки с огромни надценки, но не заплащат нито наеми, нито данъци или такси. Според него, компетентната намеса на органите на НАП могат да ограничат тези нарушения.

Божилов отбелязва, че обществена реакция на подобно действие обикновено е - "Всичко ли е наред, та до това опряхме" или "Горките хора едвам вързват двата края, защо не гоните големите риби". Проблемът обаче е функционален не само за парка, но и за целия град. Дребните нарушители са станали част от ежедневието. Свикнали сме с тях, даже до голяма степен сме склонни да ги защитим.

"Не, не съм им обявил война, нито съм се заинатил. Просто си върша работата. Защото балони можем да си купим и от магазините около парка. Не за 8, а за 3 лева. По сладкарниците наоколо и в новите, законни мобилки ще може да си купим и сладки неща. И във всички изброени тук хипотези ще имаме честна сделка на законна търговия, даваща своята лепта за публичните бюджети, откъдето впрочем ще се платят ремонтите на "онази разхлопана плочка пред входа" и на "онази дупка, 'дето си изкривих джантата", казва районният кмет.

Време е да обърнем играта в полза на законността и честните хора, които искат да работят в синхрон с, а не въпреки правилата, категоричен е той.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Еко хъб вместо асфалт в столичното 20 ОУ "Т. Минков" (СНИМКИ)...

Софийското 20 ОУ "Тодор Минков" вече разполага със зелен кът за игри и почивка. Превърнахме част от асфалтирания двор в ...

Прочети още keyboard_arrow_right