Проектират иновативния транспорт на София заедно с жителите на Манастирски ливади

Проектират иновативния транспорт на София заедно с жителите на Манастирски

Снимка: Столична община

Столична община, Асоциация за развитие на София, Център за градска мобилност София, Моудшифт Европа ЕООД, съвместно с гражданското сдружение „Обединени за Манастирски ливади – Запад“ организираха информационен ден за представяне на новите електрически микробуси и услугата транспорт при поискване в квартал „Манастирски ливади“.

Информационният ден се проведе през почивен ден – 3 декември, за да се даде възможност на повече хора да се включат, съобщават от Столична община.

По протежение на една от големите улици – „Мур“, до детската площадка, екипът на INNOAIR постави табла с карти на квартала и материали за работа.

Целта беше да се разработят – заедно с гражданите – потенциални автобусни маршрути по заявка, както и точки на интерес, до които гражданите биха искали да стигнат, както и предпочитани часови зони за тяхното пътуване.

Гражданите бяха поканени да изпробват мобилното приложение BUSINN, да видят как работи не само за тях като ползватели, но и за шофьора, и за диспечерския офис. Приложението се основава на изкуствен интелект и алгоритми, изчисляващи оптималните маршрути за обслужване на максимален брой потребители и създаване на минимален трафик и време за изчакване.

Посетителите имаха възможност да разгледат един от е-микробусите и да се запознаят с неговите характеристики – от Wi-Fi и контакти до ниски подове и рампа за инвалидни и детски колички. Последното удобство е от особено значение за жителите, тъй като много от тях имат малки деца.

Много жители се повозиха с микробуса из квартала и преживяването им беше много положително.

Гражданите предложиха мерки за популяризиране на тази иновативна транспортна услуга. Те се интересуваха още от тарифата и как ще се използват месечните и годишни карти за градския транспорт. Жители на Манастирски ливади приеха да бъдат тестови потребители на приложението през следващите дни.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Сняг, лед и теч срутиха конструкцията и тавана на подлеза на "Бъл......

Обилният снеговалеж и ледът натежаха и на подлеза на бул. България и "Тодор Каблешков" и таванът на подземното съоръжени...

Прочети още keyboard_arrow_right