Срутването на строеж в "Манастирски ливади" отряза достъпа до околните блокове

-

Снимка: Facebook

Жители от столичния квартал „Манастирски ливади“ не могат да стигнат до домовете си, пътят пред блока им пропада заради стоеж в непосредствена близост.

„На 20 август забелязахме първото срутване. Тогава ние взехме мерки и поставихме заграждения, за да не стане някакъв инцидент. Никакво отношение от никого не дойде, докато не сигнализирахме общината“, разказва пред btv Иво Горанов, домоуправител на съседен блок. Хората от близката сграда нямат достъп до домовете си, страхуват се от ново пропадане и затова минават през тревни площи.

Строеж в "Манастирски ливади-изток" се срути, комуникациите в близките блокове спряха

След поредното пропадане в петък, на място беше кметът на район "Триадица" Димитър Божилов. Аварийните служби затворили цялата улица, но не последвали никакви други мерки – укрепване на стената или запълването на пропастта. „Това, което ние констатирахме при проверката е, че не е изпълнен добре плана от строителя. Спестили са си желязо от укрепителните елементи, което е трябвало да бъде сложено по съответния проект. Имало е и други фактори, като това, че и самата алея не е изградена добре“, обясни и Димитър Божилов, кмет на район „Триадица“.

От фирмата инвеститор се обръщат с извинение към всички потърпевши и уверение за извършване на всички необходими действия с цел максимално бързо решение на ситуацията. Подчертават, че като възложители на строителството не са се намесвали в техническите решения и изпълнението на изкопа и укрепването от страна на главния изпълнител. Проектантите вече са подготвили решенията за укрепването, уверяват инвеститорите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Сняг, лед и теч срутиха конструкцията и тавана на подлеза на "Бъл......

Обилният снеговалеж и ледът натежаха и на подлеза на бул. България и "Тодор Каблешков" и таванът на подземното съоръжени...

Прочети още keyboard_arrow_right