С 2 нови корпуса разширяват Немската гимназия във "Възраждане"

Кметът на "Възраждане" Савина Савова

Снимка: Район "Възраждане"

Разширяването с 25 декара на парк „Възраждане” и изграждането на аквапарк с минерална вода е най-големия проект в район "Възраждане". 5 открити басейна, 3 детски, спа зона включва разширението. Това споделя кметът на "Възраждане" Савина Савова в интервю пред радио К2. Тя признава, че да се управлява района е голямо предизвикателство, тъй като наред със засиленото ново жилищно строителство в общината влизат и част от стара София, централната градска част.

Най-важното е, че голяма част от старите сгради са паметници на културата и те трябва да бъдат запазени. Много от тях вече са възстановени от общината, но има и други, чието възстановяване все още предстои. По бул. Тодор Александров пък вече се оформя голяма зона с административни сгради. Ние трябва да обгрижим както стария сграден фонд, да осъществим контрол, да създадем условия пред бизнеса за изграждане на новите сгради, да създаваме условия и да работим с хората, живеещи в жилищните комплекси и да решаваме проблемите им, казва Савина Савова.

Тя признава, че по отношение на строителството процесите са оптимизирани. Районнота администрация бързо разглежда документите и обработва преписките, защото е в интерес на инвеститорите. Това се отнася и за другите услуги, за които идват гражданите в общината, обяснява Савова.

По отношение на училищата в район "Възраждане" кметът очаква тази година да се възстанови плувният басейн и физкултурният салон в 30-то училище „Братя Миладинови”. Вече имало готов проект и е осигурено финансиране от Столична община, а в момента върви процедурата по избор на изпълнител. Друг голям и важен проект е и разширението с 2 нови корпуса на 91-ва Немска гимназия. Училището ще има 12 нови класни стаи, нов физкултурен салон и обновена спортна база.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Възраждане отчете: Нямаме деца с повторни противообщес......

Няма деца настанени във Възпитателно училищен интернат (ВУИ) и Социално-педагогически интернати (СПИ), както и с повторн...

Прочети още keyboard_arrow_right