Двупосочна велоалея след ремонта на "България" в Бояна (СНИМКИ/ВИДЕО)

photo_library
 • Двупосочна велоалея след ремонта на "България" в Бояна (СНИМКИ/ВИДЕО)

  Снимка: Столица.bg

 • Двупосочна велоалея след ремонта на "България" в Бояна

  Снимка: Столица.bg

 • Двупосочна велоалея след ремонта на "България" в Бояна

  Снимка: Столица.bg

 • Двупосочна велоалея след ремонта на "България" в Бояна

  Снимка: Столица.bg

 • Двупосочна велоалея след ремонта на "България" в Бояна

  Снимка: Столица.bg

 • Двупосочна велоалея след ремонта на "България" в Бояна

  Снимка: Столица.bg

Трасе за коолездачите се предвижда и по "Пушкин", и усилено се работи по програмата за велоалеи в София, каза кметът Йорданка Фандъкова

Двупосно велоалея ще има по ремотирания бул. България в участъка от Околовръстното до моста на р. Боянска. Там и в момента се извършват интензивни строителни дейности и до край на следващата седмица трябва да приключи ремонтът в посока "Пушкин".

Днес на проверка на обекта бе столичният кмет Йорданка Фандъкова заедно със зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов и районният кмет на Витоша инж. Теодор Петков. Фандъкова разговаря с представителите на фирматата-изпълнител - Трейс и ги предупреди за качеството на изпълнението.

До средата на следващата седмица ще приключи ремонтът в платното към Бояна. Движението не е спряно, а от следващата седмица движението ще е по ремонтирания участък. Ще започнат обновяването в посока центъра на София.

"За мен по-важно е качеството тук. Ако трябва 2 -3 дни да се изчака с приключването на обекта. Това е важно, защото "България" е едно от най-натоварените трасета в София", категоричен бе кметът на София.

В момента по участъка се извършва фрезоване, подмяна на бордюри, поставя се метална мрежа под настилката, нова асфалтова настилка на пътното платно и на тротоарите, както и се подменя част от ВиК инсталацията и се прави хидроизолация.

След рехабилитацията на трасето ще има два светофара, каза кметът Йорданка Фандъкова. "След консултации с инж. Божинов и по зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев ще се поставят светофари на две места, за да е по-безопасно за пешеходците. Наред с идеята пътища и улици да са по-добри и да се движи градският транспорт,  където е възможно правим и велоалея. От "Гоце Делчев" до колелото на "Пушкин" ще има велоалеи по тротоара. Те ще са със стандартна широчина по 1,5 м и ще са двупосочни. Ще осигурим продължаване на трасето за колоездачите по "България" към Витоша и ще имат връзка с велоалия по "Пушкин", съобщи столичният кмет.

Фандъкова допълни, че усилено се работи по програмата за изграждане на велоалеи и осигуряване на трасета за алтернативно придвижване. "По "Пушкин" също предвиждаме на се изгради велоалея, по тези участъци, които се рехабилитират това е заложено, така че хората са готови малко повече от друг път да се откажат от автомобилите си и в София да има малко по-чист въздух", каза Фандъкова.

След този ремонт се предвижда и обновяване на участъка от "Т. Каблешков" до "Гоце Делчев" по "България" в посока центъра. "Ще има неудобства за движението, но шофьорите вече видяха ефекта от ремонтираните пътища и ще изтърпят неудобството през лятото. Най-късно до 10 септември трябва да приключим с ремонтите, докъдето стигнем, защото след това е изключено да се ремонтира по "България", увери столичният кмет.

Ремонтът по "България" от "Фритьоф Нансен" до "Пушкин" струва 13,9 млн. лв. на Столична община, а само рехабилитацията на последния участък от Околовръстното към Бояна е около 3,3 млн. лв., съобщи зам.-кметът по строителство инж. Цветан Божинов.

Като професионалист направи обиколка на обекта и огледа как вървят строителните дейности. Пред журналисти каза, че няма забележки на този етап. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 169 Гласове)
 • На време (13%, 55 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 78 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 110 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 427 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спират водата в Центъра, "Беловодски път" и "Хладилника"...

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 21 януари, ще наложат спирането на водата в някои райони на ...

Прочети още keyboard_arrow_right