Още 23 детски градини ще бъдат изградени в София

Още 23 детски градини ще бъдат изградени в София

Снимка: Аделина Ангелова

Новата 122 детска градина в район „Люлин“ вече работи с пет групи и предстои да приеме деца в още пет. Тя е една от детските градини, които се изграждат в район Люлин по програмата на кмета на София за строителство на нови детски ясли и градини.

На територията на Столична община към момента се строят 23 нови сгради на детски градини и се подготвят проекти за различни райони. Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която присъства на тържествения водосвет в 122 детска градина.

Детската градина се намира на ул. „Полк Никола Попов“ 5 и е бивш филиал на ДГ № 47 „Незабравка“, посочиха от Столична община. Детското заведение ще носи името „Синева“, след решение на Столичния общински съвет.

Йорданка Фандъкова поздрави кмета на район Люлин г-н Младенов, с когото продължават инвестициите в промяната в средата на децата и изграждането на нови детски градини. 122 детска градина е за общо 250 деца, разпределени в 10 групи. Запълнени са пет и предстои да бъдат обявени местата за останалите пет групи.

„Благодарение на инвестициите в детски градини район Люлин е на път да изпълни програмата за преодоляване на недостига на места за деца между 3 и 6 години“, посочи също кметът Фандъкова.

По думите ѝ със 122 детска градина и тази, която отвори в кв. “Филиповци“ в район Люлин недостигът на места за деца е сведен до минимум.

„В момента в района се довършват още една нова детска градина за 250 деца и сграда на детска ясла. През последните години въпреки кризата не спряхме строителството на нови детски градини, което е една от най-важните инвестиции – грижата за децата и семействата“, каза още кметът Фандъкова.

Автор: Пресцентър Столична община

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Бившата шефка на СРП Невена Зартова с второ дисциплинарно произво......

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да образува второ дисциплинарно производство за налагане на дис...

Прочети още keyboard_arrow_right