12-годишна състезателка излезе на леда с кървящ нос в Зимния дворец в София

-

Снимка: Facebook

За липса на подходящи условия, студ и часове чакане по време на Държавното първенство по фигурно пързаляне разказа във фейсбук майката на 12-годишната Мартина, която е излязла на леда със спукани капиляри.

По думите на Кирилка Ангелова на спортистите, които не тренират в Зимен дворец на спорта, не е била осигурена съблекалня, в условия на кучешки студ. "Условията са потресаващи за база от национално значение и база, в която са инвестирани милиони левове", коментира тя. Родителите не са били предупредени, че не са осигурени съблекални. Мартина, която е състезателка от шест години, е излязла на леда въпреки че капилярите ѝ не са издържали след тричасово чакане. Завършила е пета, но със сигурност не е показала най-доброто, на което е способна.

"Това са деца на прага на тяхната евентуална кариера", припомня Ангелова. Тя пипомня, че спорта освен постижения би следвало да възпитава у състезателите основни общочовешки ценности, като уважение към труда на останалите и съпричастност. За съжаление, държавното първенство по фигурно пързаляне за нея е станало пример за това, че "се прави точно обратното... игри на дребно".

"Как да се прави елитен спорт, като няма адекватен детско - юношески", попита майката на състезателката.

От Министерството на спорта съобщиха, че ще направят проверка по случая.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right