170 петобойци пристигат в София за Световната купа

Световната купа по модерен петобой в София

Снимка: bgolympic

170 състезатели са заявили участието си в Световната купа по модерен петобой в София , който ще протече в периода 10-14 април. Това реално е рекорден брой участници от 30 държави.

Събитието е неразделна част от „София – европейска столица на спорта“. Интересът към състезанието е огромен, тъй като то има тежестта на олимпийска квалификация за Токио през 2020 г. Столицата е домакин и на Световния шампионат по петобой за младежи и девойки до 17 и до 19 г., който се организира в периода 18-23 юли тази година.

Всички звези в петобоя ще дойдат в столицата за Световната купа през април. Разбира се, българското присъствие ще е забележително – 7 мъже и 5 жени. Това състезание е пореден шанс сънародниците ни да покажат на роден терен възможностите си.

Плуването е организирано в комплекс “Диана”. Фехтовката ще се проведе в залата за хандбал на НСА. Ездата, както и бягане със стрелба ще бъдат на тревния плац при централния вход с арката на НСА.

Събитието ще бъде удостоено с вниманието на ръководството на Международния съюз по модерен петобой, сред които  Клаус Шорман, президент, и г-жа Шайни Фанг, генерален секретар. Ще пристигнат и 22 човека, обучени да съдействат за организацията и логистиката на състезанието. Общият брой на гостите и персонала е 300. Ще се осъществява и лайфстрииминг от събитието.

Откриването ще е съпътствано от пъстра церемония, която ще се състои на 9 април от 20 ч. Мястото е Парк-хотел „Витоша“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right