Александър Лазаров спечели първия си мач в оснвата схема Sofia Open 2022

Александър Лазаров  спечели първия си мач в оснвата схема Sofia Open

Снимка: Sofia Open 2022

Тениситът посвети успеха си на починалите му баба и дядо

Александър Лазаров записа първата си победа, снощи, в основна схема на Sofia Open 2022 със 7:5, 6:3 над Иржи Лехечка Чехия, №74 в АТП.

„Чакам тази победа от 2015-та година. Чувствам се удовлетворен, една голяма тежест ми падна от раменете най-накрая!“, каза Лазаров в интервюто на корта.

„Работих много за този момент. Най-накрая успях да контролирам емоциите си. В началото на годината загубих моите баба и дядо. Това ме накара да започна да работя здраво и да развия таланта, който имам. За съжаление, когато те си отидоха в началото на годината аз не бях в България и не успях да го изживея така както баща ми и майка ми. Мен ме удари след това. Осъзнах, че тези хора изведнъж ги няма. Че няма да ми гледат мачовете, да ме критикуват, особено дядо ми. Той беше един от най-скептично настроените хора, които познавам. Но и един от най-добрите хора, които съм виждал. С времето преживях загубата им. Радвам се, че днес успях да спечеля. За тях този корт беше много специален. Тази победа е за тях. Тя е и за всички хора, които ме подкрепят“, каза още Лазаров.

Той разкри също, че си е поставил за цел до края на годината да събере необходимия брой точки, за да се класира за Откритото първенство на Австралия.

Съперникът на Алекс във втория кръг ще бъде Лоренцо Музети, който миналата година загуби на старта в София от Димитър Кузманов. „Тази година е различна, във форма е. Спечели АТП 500 турнир, след като победи настоящия №1 Карлито. Очаквам труден мач, надявам се да овладея емоциите“, сподели Лазаров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right