Ангел Русев стана европейски шампион в София, бронз за Джан Зарков

Ангел Русев стана европейски шампион в София, бронз за Джан Зарков

Снимка: Българска федерация по вдигане на тежести

Пред българите никой не може да застане, заяви шампионът Русев

Ангел Русев стана европейски шампион в кат. до 55 кг  на първенството по вдигане на тежести в София. 23-годишният българин триумфира пред родна публика в „Арена София“ с двубой от 244 кг. 17-годишният роден талант Джан Зарков извоюва бронзов медал в категорията. Среброто е за грузинеца Рамини Шамилишвили, съобщават от Българската федерация по вдигане на тежести.

Ангел Русев, който получи и травма в рамото при втория си опит в изхвърлянето, взе бронзов медал в това движение с успеха си на 109 кг, а в изхвърлянето бе безапелационен – още първият му успешен опит на 135 кг бе достатъчен за златен медал в движението и в двубоя.  Така русенецът Русев завоюва и своята четвърта поредна европейска титла.

Джан Зарков беше седми в изхвърлянето със 102 кг, но с успех на 133 кг. спечели сребро в движението и бронз в двубоя.

 „Усещането е много по-различно, защото това е четвърта поредна титла за мен, дошла именно в България. Мотивацията, когато излизам да вдигам, е друга, защото никога не сме имали толкова голяма подкрепа от толкова много българи. Много по-мотивиращо е и дори се бях пренавил“, каза шампионът Ангел Русев веднага след награждаването.

Относно проблема с рамото, който се появи по време на изхвърлянето, Ангел сподели: „Свалих 11 кг лично тегло, което се отрази много на тялото ми, на тренировките, а и на самото състезание. Като цяло първенството мина доста добре. Болката е временна! Победата е вечна!“, добави Русев.

„Много по-различно е да чуеш химна тук и да побеждаваме. Най-голямата сила на един българин е, че е българин! Пред българите никой не може да застане, защото сме много силен народ и никой не може да ни победи лесно“, завърши българският европейски шампион.

„Не очаквах да взема медал в двубоя, че и в изтласкването. Много съм радостен. Това беше моя мечта. И догодина, дай Боже, европейски шампион. Тренирам от около 5 години и това, което правим в залата, го направихме и на състезанието. Всичко мина много добре. Искам да благодаря специално на моите треньори, нямаше да се справя без тях“, каза Джан Зарков.

От 20:00 часа тази вечер в кат. до 61 кг при мъжете за България ще вдигат Иван Димов и Габриел Маринов.

На 14 февруари от 20 часа стартира битката за медалите в категория до 67 кг при мъжете с участието на Валентин Генчев и Диан Пампорджиев.

На 15 февруари от 17 часа е надпреварата за европейската титла в категория до 64 кг при жените с участието на Галя Шатова. От 20 часа стартира битката за медалите в категория до 73 кг при мъжете, в която ще участва Божидар Андреев.

На 16 февруари от 10 часа в категория до 71 кг при жените (Грепа С) ще вдига Мария-Александра Арнаудова.

На 17 февруари от 10 часа в категория до 76 кг при жените ще участва София Гарсия Стефанова. От 17 часа стартира битката за еропейската титла в категория до 89 кг при мъжете с участието на Карлос Насар.

На 19 февруари от 14 часа в състезанието за медалите в категория до 102 кг при мъжете влиза Васил Маринов. От 17 часа стартира битката за титлата в категория до 109 кг при мъжете с участието на Христо Христов.

На 20 февруари от 13 часа е състезанието в категория над 87 кг при жените с участието на Джесика Иванова.

Билет за пълен състезателен ден е на цена от 20 лева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right