ЧРД на ЦСКА, навършват се 72 години

ЧРД на ЦСКА, навършват се 72 години

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Да се видим отново на нашия стадион, си пожелаха от ръководството

Да се видим отново на нашия стадион. Това е само едно пожеланията на ръководството на футболният ЦСКА, който днес има празник, навършват се 72 години от основаването на клуба.

През 1948 г. на 5 май е създаден Централен спортен клуб на армията, следо бединението на „Септември“ (София) с военния клуб ЦДВ. Първоначлно името е "Септември" при ЦДВ.

"Скъпи армейци, ръководството на ПФК ЦСКА Ви поздравява със 72-годишнината от основаването на любимия ни клуб. През годините ЦСКА е имал водеща роля в българския спорт и се е утвърдил като един от най-успешните клубове в Европа със своите отличия във всички спортове. Заслугата е на нашите велики състезатели, треньори и ръководители, но и на Вас - всеотдайните привърженици, които сте били винаги неотлъчно до клуба, както при успехите, така и в тежките моменти. Убедени сме, че независимо от настоящите трудни времена за обществото ни, свързани с пандемията от COVID-19, Вие ще продължите да ни подкрепяте всеотдайно и безрезервно, както и досега. Желаем Ви здраве и вярваме, че скоро ще се видим на нашия стадион!, написаха на клубния си сайт от ръководството.

В историята си ЦСКА е 31 пъти шампион на България, което до този момент е рекорд. Армейските футболисти вдигат 20 пъти националната купа на България и 4 пъти триумфират със суперкупата. Отборът има два полуфинала за Купата на европейските шампиони през сезони 1966/67, 1981/82 и един полуфинал за Купата на носителите на купи през 1988/89 година.

В европейските клубни турнири ЦСКА е най-титулуваният български отбор. Отборът е на 60-то място, най-предно от всички български представители в класацията за най-добър отбор на Европа за 20 век на Международната федерация за футболна история и статистика.

"Ти ни научи как да обичаме и да браним любовта си! Показа ни, че не победата е най-важна! Най-важно е да държим на принципите си! Да отстояваме себе си... на всяка цена и при всякакви условия!И винаги смело да браним нашите идеали и възгледи! Ние никога няма да те предадем! 72 години еталон за спорт!
72 години слава и чест! 72 години ЦСКА!!!", написа фен на личните си профили в социалната мрежа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right