Ново оборудване на “Арена Армеец” за Световната купа по баскетбол

Баскетбол Световна купа София

Снимка FIBA

Двете зали - голямата и малката на “Арена Армеец” ще имат ново оборудване за домакинството на София на Световната купа по баскетбол при 17-годишните юноши, съобщи за Столица.bg шефът на родната федерация Георги Глушков. Първенството е догодина - 4-и - 12-и юли, българската кандидатура спечели при втория опит.

За участие в столицата ще пристигнат 15 отбора, плюс домакина България. Те ще бъдат разпределени в четири групи по четири състава, състезателната програма е седем дни с два почивни.

Организацията е огромна, според Глушков, има специални изисквания, например, 24-те секунди вече трябва да се виждат от три страни. Първоначалната идея за втора зала е била “Асикс” (бившата “Фестивална”), но от Международната федерация (ФИБА) са настоявали срещите и настаняването (задължително четири звезди на хотела), храненето и транспорта да бъде еднакви за всички участници.

Световната купа за тази възрастова група датира от 2010 г. в Хамбург (Германия), провежда се на всеки две години - 2012 в Каунас (Литва), 2014 в Дубай (ОАЕ), 2016 в Сарагоса (Испания) и 2018 в Санта Фе (Аржентина), като неизменен шампион е САЩ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right