Олимпийските ни медалисти от игрите в Токио станаха „Почетни граждани на София“

Олимпийските ни медалисти от игрите в Токио станаха „Почетни граждани на Со

Снимка: „София – евростолица на спорта“

В деня на народните будители шест от златните ни олимпийски медалистки, които се състезаваха в Токио получиха званието „Почетен гражданин на София“. 

Сред наградените с престижното отличие бяха момичетата от българския ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова, а с тях и техните треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, президентът на БФХТ Илиана Раева.

Наградена беше и боксьорката Стойка Кръстева и нейният личен треньор Борислав Георгиев. Заедно с тях бяха наградени и други почетни граждани на София, които са обявени за много други деятели в различни сфери и области от живота.

Певицата Камелия Тодорова, актьорите Мариус Донкин, Димитър Маринов и Васил Банов, проф. Милена Моллова, д-р Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието София-град, композиторът Хайгашод Агасян, проф. Анри Кулев – режисьор, художник, сценарист, преподавател, проф. д-р Никола Владов, музикантът Максим Ешкенази, проф. Борис Чендов и др.

Отличията бяха връчени лично от кмета на София Йорданка Фандъкова и от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Церемонията се състоя в Градската художествена галерия при стриктно спазване на здравните мерки.

Същевременно Анатоли Илиев - един от основните двигатели в инициатива „София – европейска столица на спорта“ и председател на Българската спортна асоциация за деца и младежи в риск, бе удостоен с „Почетна значка на София“.

Званията се връчват на български и чуждестранни граждани с особени заслуги при изпълнението на своя граждански или служебен дълг; на дейци на науката, културата, образованието, здравеопазването и спорта с принос в развитието на града и съхраняването на историческата му памет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ралица Митева е единственият ни полуфиналист на СК по модерен пет......

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени в София, съобщават от БФМП...

Прочети още keyboard_arrow_right