ББФ организира Първи национален брейк турнир в „Арена Армеец“ в София (ВИДЕО)

Организират Първи национален брейк турнир в „Арена Армеец“

Снимка: Столица.bg

Първи национален брейк турнир ще се проведе на 3 юли в София в тренировъчна зала на „Арена Армеец“ в София. Организатор е новосъздадената Българска Брейк Федерация (ББФ), която вече е лицензирана от Министерството на младежта и спорта. Родната централа по брейк е учредена през 2019 г., а целта е да регулира и развива спорта брейк.

"През текущата година предвиждаме да реализираме събитията, предвидени в календара на федерация - 7 спортни състезания в различни области на страната. Това ще допринесе за разпространението на спорта сред младите, ще ги провокира да спортуват за здраве, ще даде възможност за подбор на млади таланти и по-нататъшното им развитие като професионалисти, които да представят страната ни на световно ниво", коментираха пред Столица.bg от ББФ.

Брейк шоу зарадва столичани в центъра на София (СНИМКИ)

Брейкът вече е част от олимпийското семейство и състезателите в този спорт ще дебютират на Олимпийските игри през 2024 г. В България този спорт набира скорост и популярност сред подрастващите, а родни клубове от години жънат успехи на турнири в чужбина.

С фолклорни ритми софийската X Energy Crew превзе Солун (ВИДЕО)

Първият национален турнир е в София на 3 юли. За първите републикански титли ще се състезават представители от клубове от цяла България във всички възрастови групи. Квалификациите и финалите ще се проведат на отворени врати и всички запалени фенове ще могат да се докоснат до света на брейка, а входът е свободен.

Състезанието ще се състои в индивидуална надпревара по категории и отборно надиграване до 18 годишна възраст.

ПРОГРАМА
Начало на квалификации: 12:00 – 16:00 ч.
Начало на финали: 18:00 – 20:00 ч.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right