Проф. Красимир Петков беше избран за ректор на НСА в София

Проф. Красимир Петков беше избран за ректор на НСА в София

Снимка: НСА

Проф. Красимир Петков, дн, беше избран за ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“ за мандат 2023–2027 година, съобщиха от висшето учебно заведение.

Той поема поста от проф. Николай Изов, доктор, който ръководеше НСА в последните четири години.

На Общо събрание за избора на проф. Красимир Петков гласуваха 179 делегати, от тях 175 „за“.

Общото събрание прие с максимална оценка отчетния доклад, с който проф. Изов представи изпълнението на своята мандатна програма (2019-2023).

В анализа на ключовите дейности през осъществения мандат проф. Изов открои като постижения: цялостния процес по реновиране и модернизиране на учебно-спортната и научноизследователска база на Академията; успешното осъществяване на учебната работа, научноизследователската и публикационна дейност; акредитацията; кандидатстудентската кампания; спортно-състезателната активност и други.

Проф. Николай Изов предаде на новоизбрания ректор регалиите на Академията – огърлица и жезъл. От своя страна проф. Красимир Петков му връчи плакет с колаж от знаменателни за неговия мандат моменти. 

От 2016 г. до избирането си за ректор, проф. Красимир Петков беше декан на факултет „Спорт“ - най-големият в структурата на Академията. Той е завършил висшето си образование в Национална спортна академия „Васил Левски“. Преподавателската си кариера започва през 1990 г.

През 2008 г. проф. Красимир Петков е избран за ръководител на катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички“ към НСА, която ръководи в продължение на 12 години. През периода 2008-2016 г. е ръководител на Център „ОКС Магистри“.

Проф. Красимир Петков е бил председател на Българската федерация по фехтовка (2010-2011 г.) и член на Комисията по високо спортно майсторство към Министерството на физическото възпитание и спорта (2012 г.).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right