София ще е домакин на Световната купа по спортна акробатика

София ще е домакин на Световната купа по спортна акробатика

Снимка: Българска федерация по Спортна акробатика

София ще бъде домакин на Световната купа по спортна акробатика от 23 до 25 април в зала "Асикс Арена". Това е първото голямо състезание в този спорт след прекъсването от година и половина заради COVID-19. 170 спортисти от Русия, Украйна, Казахстан, Израел, Германия, Франция, Испания, Беларус, Белгия и Азербайджан ще си оспорват отличията в различните видове.
 
При смесените двойки в „Асикс Арена“ ще излязат двукратната олимпийска шампионка за младежи Мариела Костадинова и нейният партньор Теодор Великов. В категорията тройки страната ни ще разчита на Анна Янкова, Йоана Джунева и Антоанета Манасиева.
„Очаквахме заявените участници да са малко. За радост, тези наши опасения не се оправдаха. Русия идва с четворка мъже, смесена двойка и женска двойка, които са световни и европейски шампиони от младежи до мъже и жени. Мъжката двойка на Германия е златен медалист от последните Европейски игри в Минск. Женската тройка на Белгия също са е многократен световен и европейски шампион. Видовете на Израел също са едни от най-добрите – в последните години те неизменно в призовата тройка на големи шампионати, споделя генералният секретар на БФ Акробатика Недко Костадинов и допълни: 
България ще има представители в два от видовете. За съжаление едното от момичетата в женската ни тройката е с контузия, има скъсани връзки на коляното. Въпреки това, те ще участват, защото разчитаме на тях. Лекарите са категорични, че тя би могла да издържи, както тази световна купа, така и световното първенство. Операция може да се направи след тези състезания. При смесената двойка, също имаме леки контузии, но и те ще участват“, допълни Костадинов. 
 
Успоредно със световната купа в „Асикс Арена“ ще се проведе и международен турнир за по-малките възрастови групи. В него заявки за участие са подали над 180 състезатели от 11 държави. 
Световната купа в София ще се проведе с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, на Столична община и Фондация „София-европейска столица на спорта“.
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right